lördag, september 11, 2010

Mattor på längden och tvären


Igår fick vi badkulor och andra badsaker av en vän som kom förbi. Hon använder dem aldrig ändå och då kunde vi lika gärna få dem, tyckte hon. Dotter Pusselbit blev så sugen på att ta ett morgonbad och ligger just nu och njuter av fulla muggar inne i badrummet. Sedan ska hon fram till la Stada och möta en vän som kommer med tåget och hälsar på från en annan stad och som också ska ligga över hos oss.

Efter att ha dragit runt i staden lite grand kommer de att dyka upp här hemma hos oss och äta lite mat, samt tårta. Denna kompis fyller år i dag och då måste vi ju fira henne något i alla fall... efter det kommer de att springa runt i la Stada igen och jag vet inte när de kommer hem. Det är nämligen stadens "kulturnatt" och den kan hålla på ett tag.

Igår röjde vi en hel del här hemma och nu har vardagsrummet en ny och fin matta på golvet. Den fick vi av vår kära svägerska när vi var nere hos dem... och det finns också tavlor uppsatta på väggarna. När vi gifte oss (för ett antal år sedan) fick vi vackra keramiktavlor och det är de som nu kommit upp.

Den gamla rumsmattan har vi nu i sovrummet och där har vi fler mattor från min kära svägerska. Son Pusselbit slipper nu frysa om sina bara fötter på morgnarna genom att sätta dem på en av mattorna vi fick av henne. Han verkar mycket nöjd med det. Dotter Pusselbit har nu också en matta i sitt rum och plötsligt känns det som om hela lägenheten svämmar över av mattor... ;)
Fast det är väldigt bra, speciellt för parkettgolvet som lätt kan bli repigt av boxer Pusselbits klor.

Annars är det grått väder ute och jag har som vanligt tända ljus och dricker lite te. Snart ska jag fortsätta med köket och våttorka alla golv. Tårtan får min käre make göra, han är fenomenal på det och blev ordentligt upplärd av sin ömma moder. Hans mormor arbetade som ung ett tag i Göteborg på ett bageri och därifrån kommer vissa knep som herr Pusselbits mor lärde både honom och mig... =)

3 kommentarer:

Siita sa...

Här har vi en grådag oxå. Kan inte bada, har inget badkar. Ha det trevligt i helgen. Kram

Anonym sa...

Nu kommer folk att tro att jag
väver mattor i parti o minut.
Det kommer att välla in beställningar.NEJ NEJ
Det är mattor som blivit över
efter att vi minimerat vårt boende
rejält.
Svägerskan

Anonym sa...

Ja och så var det detta med mormor.
10 år arbetade hon på bageri
varav 8 som föreståndare!!