söndag, september 26, 2010

Travian


Jag kom i säng vid 2.30 i natt och vid 06.30-tiden började våra grannbarn ovanför oss springa omkring. Våra grannbarn är väldigt livliga av sig och det är helt okej, det är skönt att de är friska och glada. Fast jag är glad över att jag inte längre arbetar natt! ;)

Orsaken till min sena insomning är Travian. Travian är ett strategispel på nätet och det är första omgången jag spelar det. Den allians jag är med i sysslar bara med handel och försvar av sina handelsstäder och det var därför jag gick med där.

Jag själv är galler (man kunde välja mellan det och att vara en german eller romare) och hittills har det gått riktigt bra. I andra allianser finns det de som gör olika plundringsräder i stället för att handla och det var en sådan person jag råkade ut för igår kväll och natt.

Ett vänligt, men bestämt brev från mig till honom där jag förklarade att jag fredligt sysslar med handel, men försvarar mig ordentligt med hjälp av mina trupper och av andra i min allians, gjorde att han svarade med "okej, men jag har stora och hungriga trupper och därför plundrar jag för resurser som jag behöver ha och jag letar alltid efter bra byar/städer att plundra."

Jag brydde mig inte om att svara. Det var väl lika bra att han fick lära sig den svåra vägen att jag faktiskt har ett väldigt bra försvar, samt att han heller aldrig kommer att få något av mig vid plundring pga att jag har bra grottor att gömma mina resurser i... och mycket riktigt, han fastnade i mina fällor och fick inget med sig tillbaka, trots olika försök under natten! =)

Nu ska dotter Pusselbit snart göra dagens middag tillsammans med sin kompis - goda och härliga piroger! =)

2 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Alla spel på nätet är förödande. Brännt sönder flera grytor. Kram

Anonym sa...

Ojojoj, maken och jag var riktigt fast i Travian för ett par år sedan, spelade både på en svensk och en fransk server. Men sedan blev det för svårt att hinna med spelet, så vi la ned det.