onsdag, september 08, 2010

Tyska


Morgonen var solig, molnfri och full av vacker fågelsång. Jag samlade ihop mina tyska-böcker (grammatikbok och ordbok), samt pennor, block och almanacka i en ryggsäck. Sedan begav jag mig till universitetet och kom tio minuter innan lektionen började och kunde hälsa på mina nya klasskamrater. Vi var sju stycken som satt och lyssnade på läraren som förklarade den tyska grammatiken för oss (det enda jag har kvar i B-tyska)... det verkar inte vara så många som är intresserade av tyska längre och då är det här ändå ett stort universitet. Vi får väl se hur det är med C-kursen. Där har jag tänkt läsa språkvetenskap och översättning. Skönlitteraturen tog jag för något år sedan...

Sedan promenerade jag hemåt och det tog över en timma (universitetet ligger på andra sidan staden från mitt hem), vilket ger bra med motion. Nu har det mulnat på rejält ute och vi bara väntar på regnet.

Min man har bestämt sig för spaghetti och köttfärssås till middag och jag ska nu sätta mig ned med tyskan. Jag önskar er alla en underbart härlig onsdagskväll! =)

1 kommentar:

Siita sa...

Ha en bra kväll med tyskan. Kramar