onsdag, augusti 18, 2010

Resfeber?


Jag var uppe i natt och pratade med min vän M. som jobbade natt. Vi behövde prata igenom många saker med tanke på vår vän och hennes dotter som vi träffade i måndags. Dessutom jobbar min vän extra turer för att få in mera pengar till familjen, samt att hon har lovat att göra en stor bröllopstårta till helgen till en av hennes arbetskamrater som gifter sig. Hon tycker att det börjar bli lite mycket nu...

Jag själv åker ju iväg norröver i morgon och bara det att en person som jag sett växa upp ligger döende så tätt in på min morbrors överraskande död har skakat om min värld en hel del. Hon var så svag, huden var genomskinlig och hon hade svårt att andas.

Flickans far har de ännu inte fått tag i (han är i Indien), men hennes bror kom i söndags natt från ett annat land i Asien där han arbetar. Så flickans mamma har det inte så lätt just nu och har dessutom en till dotter på ca 2 år som också behöver tas om hand. Därför försökte vi få henne att inse att det är väldigt viktigt att hon sover och äter, vilket hon inte gjort alls de senaste dygnen.
I morgon kommer vår väns ena bror ifrån hennes hemland och vi hoppas att han kommer att vara till stor hjälp för henne.

Annars är det mulet och regnigt och ingen rolig dag. Innan jag reser i morgon måste jag gå igenom en del papper, ringa en del samtal, införskaffa matsäcken (resan tar ca 8 timmar), packa och göra ett schema för familjen de dagar jag är borta. Annars kommer inget att bli gjort här hemma, förutom middagarna - de måste ju äta! :)

2 kommentarer:

Rhode sa...

Jag ser mycket fram emot att få träffa dig igen!! Kramar!!

Ninja sa...

Så tråkigt.....jag hade hoppats att du skulle på en på en annan resa