torsdag, augusti 26, 2010

Framtidsplaner


Ute är det mulet och regnet hänger i luften, men här inne har jag varmt te bredvid mig och tända ljus. Har precis kommit hem ifrån ett besök hos arbetspsykologen på AF.

Vi har nu enats om att jag ska hitta några översättningsbyråer och försöka få praktik på en av dem på halvtid. Den andra halvtiden ska jag studera färdigt och äntligen ta min språkexamen från universitetet. Det kommer att bli fackspråksöversättning från tyska och engelska till svenska. Eftersom det bara fattas en termin till fil. kand. inom datasystemvetenskap, samt att jag också läst naturvetarlinjen och en hel del affärsjuridik, samt är affärs- och språksekreterare i botten, kommer fackspråk inte att bli alltför stora problem.

Inom tyska fattas det en termin till examen och inom kinesiska fattas det också en termin. Egentligen är det bara att välja mellan dem tre (tyska, kinesiska, datavetenskap), eller ta allihop... fast jag satsar på tyskan, den är lättast. Då kan jag senare studera på magisterprogrammet i facköversättning på distans, tyska till svenska, på Växjö universitet.

Fast det här har jag tänkt i många år, men bland annat migränen har satt krokben för en del av mina planer... men nu kommer jag att få viss hjälp som kanske gör att det går vägen.
Visserligen är det väldigt roligt och givande att lära sig nya saker och att studera, men man måste också få in pengar och ha mat på bordet.

1 kommentar:

Pockethexan sa...

Vad duktig du är, hoppas verkligen att du ska kunna klara av att ta dina examina även om du måste dela upp dem på längre tid!!!

Verkligen fina foton du har tagit kan inte riktigt fatta att de bara är tagna med mobil, måste vara en grymm sådan?

Lycka till med studierna o frisören!
<;D