torsdag, augusti 05, 2010

Bunkra?


Idag är det något bättre och solen skiner från en klarblå himmel. Dotter Pusselbit ska i eftermiddag bevista en pokémonturnering och ser fram emot det. Jag själv måste omboka en tid hos en läkare åt henne, för hon har blivit dubbelbokad.

Sedan måste här bli fortsatt städat och mera pappersarbete ska bli gjort...

Sedan börjar jag undra om vi ska behöva bunkra upp vetemjöl och ris framöver. Vetepriserna kommer att stiga med ca 50 procent på grund utav torka och bränder i Ryssland och torka och svampangrepp i Sverige. De kraftiga skyfallen och översvämningarna i Pakistan och Kina har gjort att risskörden inte blir lika stor som den brukar bli (Sämre skörd, ger dyrare bröd, Veteskörden hotas av svampsjukdom och Kraftig prisuppgång på ris väntas).

Vi får väl se hur det blir med allt framöver... i vilket fall som helst så är mitt te urdrucket och det är dags att sätta igång med allt som ska göras. Jag fick ju inte mycket gjort igår... och jag önskar er alla en underbart härlig dag! =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du är allt en obotlig optimist
som gör allt för att peppa dina
medmänniskor, har du aldrig tänkt
på att du kan bli en
"alltskablihemskt-föreläsare"
Glada hälsningar från
svägerskan och svågern som
inte tål vetemjöl!!!!

Anonym sa...

Nu kom jag på lösningen, det finns
bark som ni kan blanda i mjölet.
Det blir bara hälften så mkt mjöl
och priset blir samma som förut.
Älskar er
Svägerskan

Siita sa...

Hejsan. Blev full i skratt när jag läste din svägerskas kommentar. Bark blandade dom i förr när dom hade för lite mjöl. Vi får nog snart gå tillbaks till det gamla. Här sken solen på fm, men nu är det mulet. Kramar