söndag, augusti 29, 2010

Boxer Pusselbit och gårdens småkillar


Det ringde på dörren igår. Boxer Pusselbit var väldigt nyfiken på vilken/vilka det kunde vara och försökte nosa genom brevinkastet. Vi har lärt honom att på kommando lägga sig ned och ligga kvar när vi öppnar dörren, dels för att det kan bli arbetsamt att ha en glad, stor hund som springer omkring och dels för att den/de som står på andra sidan dörren kan vara hundrädd/hundrädda.

När han låg ned ordentligt, öppnade jag dörren. Utanför stod tre småkillar i 7-8-årsåldern. De tittade på mig och frågade om en viss person bodde hos oss, men så var det inte... och sedan fick de syn på boxer Pusselbit.

De frågade alla tre i kör om de fick klappa honom och då sa jag att det kunde de få, men då var de tvungna att komma in i hallen så att jag kunde stänga ytterdörren. Boxer Pusselbit låg lydigt ned hela tiden och sedan när han fick resa på sig och hälsa på dem var han lugn och försiktig. Småkillarna var lika lugna och försiktiga de och ställde en hel del frågor. De ansåg också att vi har bostadsområdets finaste hund - och det kan vi ju inte förneka... =)
En av småkillarna berättade att han ibland sett boxer Pusselbit sitta vid fönstret och titta ut och det kan nog stämma rätt så bra, då vår hund mycket gärna vill uppdatera allt om vad som händer utanför vår lägenhet.

Tänk, att han satt där så tålmodigt och lät dem alla klappa honom försiktigt. Man märkte dessutom att han inte var speciellt överlycklig med det, men han lät dem i alla fall få klappa honom ett tag innan han gick därifrån och in i vårt sovrum för att få vara ifred och killarna gick vidare någon annanstans med löfte om att kanske komma tillbaka idag igen för att få klappa vår hund. Vi är glada över att det gick så bra, de kände ju inte varandra sedan tidigare och det var en träning för boxer Pusselbit att få möta 3 okända barn. Han var lite avvaktande, precis som han brukar vara inför nya bekantskaper, men det blir annorlunda efter ett tag.

Igår kom en kompis till dotter Pusselbit för att sova över till idag. De gjorde gårdagens middag som är på bild i detta inlägg...

3 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Maten ... ser god ut! Blev det möjligen något över?
:)

Siita sa...

Trevligt för vovven att träffa nya bekantskaper. Ha en trevlig söndag. Kram

Becks sa...

inatt jag drömde ngt som jag aldrig drömt förut...

Att du och jag var strandsatta på stationen i stan och var bara tvungen att åka till huvudstaden så vi tog en buss till märsta och den körde lääääääänge och ringlande på småvägar...

Konstigt va?

vad kul att boxer var snäll och beskedlig med pojkarna...men det var han ju mot min son oxå...för ett bra tag sedan!

Träffas ngt snart??
/Becks