fredag, november 28, 2008

Snart första advent!

(Foto av Fru Pusselbit)
Det är strålande solsken, någorlunda vindstilla, 5 grader varmt och mycket lite snö kvar utomhus. Min son är väldigt glad över detta, då han cyklar till skolan. Eftersom det är så underbart väder, tog jag en längre promenad i morse än vad jag brukar göra. Man får liksom passa på när det är så här fint!! =)

Sitter just nu med rabarber- och gräddte och ska snart dra igång med allt här hemma. Om 14 dagar kommer en översättningstenta och jag ska försöka ta den... och sedan är det ju första advent på söndag och då vill jag ha det riktigt julfint. Dessutom ska jag göra i ordning pepparkaksdeg, så att vi kan baka i morgon eller på söndag. Funderar också på att äntligen färga mitt hår, det har dykt upp en massa otäcka gråa hårstrån i det! ;)

Tänker också just nu på min syster, Spindelmamman, som är på sin svärmors begravning idag. Hoppas att allt går bra för dem på Västkusten och att denna dag trots allt blir en bra dag. Jag önskar också er alla en trevlig fredag och ta extra hand om era nära och kära!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Här hade vi oxå strålande vackert väder i morse men nu har molnen dragit in...
Ha en bra dag idag!
Kram

Anonym sa...

Här var det rött och julfint :) Ska själv ta och adventspyssla lite tror jag, hoppas det kan ge tillbaka lite julstämning nu när snön är borta.

Kramar

Anonym sa...

Jättefin bild!

Här är mulet och trist idag. Och Ludwig får juh ändå inte gå ut så det är lika bra. Då behöver man inte känna sig dum som sitter inne. :o)

Nu har vi iaf fått upp gardiner och stjärnor i fönstren. Sådär jättejuligt vet jag inte om det blev men lite mysigare iaf. ^^

Pockethexan sa...

Hej Fru Pusselbit
Jag hittade ditt namn på min man s Jernsaxend sida, så jag är alltså den om talade "Lilla frun". Varför jag skriver till dig var att jag såg att du var intresserad av böcker och jag som då är smärthandikapad kan inte göra så mycket men en sak jag klarar av är att läsa pocketböcker (riktiga böcker är för tunga att hålla i) så min man har då försökt få igång mig att dela med mig av mina pocket erfarenheter så han har hjälpt mig att starta sidan pockethexorna.blogspot.com
Men jag har inte riktit fått kläm på det där hur man gör när man bloggar (det är tex. därför jag skriver på den här sidan för boksidan kunde jag inte hitta något ställe där jag kunde skriva) men om du är bokintresserad får du gärna gå in på min sida och lämna en kommentar eller gärna ett pockettips om du läser det. Nä nu måste jag gå och vila lite men först måste jag säga att du har en mycket trevlig sida och så kanske vi "ses".
MVH/pockethexan

Nippertippan sa...

Här hade vi soligt också på morgonen, nu är det mörkt o molnigt. Kanske blir det mer snö?
Jap, promenader är sköna!Och den där rabarberteen låter så somrig!
Lycka till med tentaplugg!
Visst är det härligt med första advent och det kommer kännas snart ljusare när alla fina lampor och ljus ska fram!
Ha en trevlig dag!!!!
Kramizar:)

Anonym sa...

ja de är inte kul o cykla om de är jättekallt.. :) va fint du gjort de på din blogg btw =)

Anonym sa...

Vilket underbart fotografi du har här.du kan verkligen konsten att fotografera.Kramar till dig.Jag hoppas att du får en riktigt fin helg.

Anonym sa...

Ahhh, nu har jag en massa att ta igen och läsa ikapp härinne ser jag. Rött och fint har det blivit med. *kram*

Anonym sa...

Hejsan. fick problem med internet och sen har jag problem å komma in på bloggar... Var ju och hämtade valpen igår :) värsta snöyran på vägen hem så här är det mer snö.... solen kom fram idag men sen började de å blåsa, suck... Ha en skön kväller :)

Anonym sa...

Här har det varit skapligt hela dagen, men det börjar bli kallare. Ingen snö kvar. Kram från Sita

Gealach sa...

Det var ju konstigt, tycker hon inte att det är roligt med pingviner? :-D

Anonym sa...

Det gäller att umgås med sina nära, så länge man får ha dem hs sig. Sedan är det försent.

Anonym sa...

Håller som bäst på att sätta upp stakar och stjärnor. Det blir så mysigt.
Ha en mysig helg!

Anonym sa...

Oj oj, sol? Skicka hit lite! Vi har haft grått mulet och regn hela dagen! =O

Oh, rabarber o grädde är ett av mina favoritteer! =)

Ha en bra kväll! Kramar

Anonym sa...

Första advent, ja! Ska börja putsa fönter imorron så jag kan möta advent utan dåligt samvete! NÅGRA gråa hår!! Det är ju det som är charmen!! Säger jag som har varit gråhårig sen jag var 35 och har tonat det hela tiden. Hahaha!!

Anonym sa...

Vad duktig du är som är ute och går, jag har tyvärr kommit ifrån det helt och hållet. =)