onsdag, november 12, 2008

Lite av varje...

(Foto av Fru Pusselbit)
Vilken natt! Min man snarkade en hel del och sedan när han skulle upp vid 06.00-tiden, väckte han mig rejält. Sedan visste jag att jag var tvungen att gå upp och se till att ungarna inte försov sig och de började vid olika tider... Vad är det som gör att alla är så trötta nu för tiden? Vädret? Att solen är borta? Allt regn? Mörkret? Hösten i allmänhet? Hm... ja, det finns en massa frågor ;)

Sedan sitter man och läser att Nordeas ex-vd fick superpension, hans pensionsavtal är värt 150 miljoner kronor! Då tänker jag på vad jag kommer att få i tjänstepension per månad enligt mitt pensionsbolag: 129 kr. Det är skillnad det! ;)

I DN kan man läsa att Svenskarna är "bäst" i Norden på butiksstölder och vi är mer på samma nivå som östeuropa än västeuropa. Vilka snattar? Jag har aldrig gjort det i hela mitt liv, inte ens en liten godisbit. En gång blev jag stoppad i en klädbutik av en vakt, för det pep så fruktansvärt när jag skulle gå ut därifrån. Jag var tvungen att öppna min fulla ryggsäck och det visade sig att larmet gick på grund av en nyinköpt kursbok från universitetsbokhandeln. Vad jag tyckte att allt var pinsamt! ;)

10 kommentarer:

Locklig sa...

Jag har oxå varit med om det där - när det piper då man ska gå ut ur en affär OCH alla tittar *ryser*

AnnaKK sa...

Sånt där larm har även jag utlöst - och roligare kan man ju ha...! Det var ett gammal larm som inte blivit borttaget från ett par jeans som utlöste det. En liten sabla plastbit som jag inte hittade förrän jag skulle tvätta brallorna för första gången. Med andra ord undvek jag att ha dem på mej när jag skulle gå i affärer under säkert ett par veckors tid... <:-) (Det sägs ju att man ska gå in jeans ordentligt innan man tvättar dem första gången efter inköp. Vet inte om det är sant... För att passformen ska bli perfekt!? Jeansen ska forma sej efter bärarens kropp... Hm!)

Fortsättningsvis har jag iallafall kollat noga i alla nyinköpta kläder om liknande larm har varit gömda i dem, och ett till har ajg faktiskt hittat!

starling sa...

Jag har också råkat ut för det. Han i kassan hade inte tagit bort larmet och det började tjuta för fullt. Jag gick tillbaks och tanten som "tog hand" om mig tog bort larmet, bad 1000 gånger om ursäkt och stoppade ner något prov på stringbindor och läppglans. =)

Ninja sa...

Pensionerna är orättvisa....man arbetar ju inte längre....alla borde ha lika mycket i grundpension, de som tjänar mycket kan ju ändå spara!

blondiie sa...

hatar rika jävlar som jäm måste ha mera! stör mi enormt på det, man själv kommer väl bo på gatan, men 129 miljoner, hur spenderar man det lixxom=
hade jag vunnit hade jag kpt en resa, betalat av ägenheten, renoverat och lagt undan lite så jag klarat mig mot oförberedda saker, resten hade ja sänkt till barncancerfon eller vanliga vanceronden, inte ett öre gör mig lycklig om jag elle rnån jag älskar drabba av det!

Maddo sa...

oj, jag har då aldrig varit med om att larmet gått så.. läskigt det lät! Hoppas du känner dig lite piggare nu! Kramar

m i @ sa...

Hejsan!
är det inte det ena så är det det andra *suck* tänk om man var miljonär, vad jag skulle dela med mig till alla andra behövande här hemma i Sverige...

Hoppas annars ni haft en bra dag!

//m i @

Nippertippan sa...

Det har hänt mig också nån gång att det lilla plastbit har glömts kvar i en vara och jag har hittat det sedan hemma. Jag förstår att det var jätte pinsamt för dig! Uh!!!
Hoppas du känner dig piggare nu, det är ju kväll;)
Kramizar!

tuta sa...

hahaa, ja minns hur förbaskad ja var jämt när ja blidde väkt av att den andre skulle upp tidigare.. hahaa! dagen var förstörd =P

sv- ja du verkar ha fina barn efter de ja läst :) kram

Fingerfärdig sa...

Det är bar sådana som Du, som får däligt samvete. De som roffar åt sig ditt och datt vet inte vad samvete är.