torsdag, november 13, 2008

Tråkväder! =(

(Foto av Fru Pusselbit)
Det gråtrista och regniga novembervädret fortsätter idag och det är ca 5 grader varmt utanför fönstret. Hela lägenheten badar i ljus, kanske att det gör susen! ;)

När man läser tidningarna, verkar det som om det tråkiga vädret gett sig in i artiklarna också, för det är nästan bara jobbiga saker som man kan läsa om.

Det är en artikel som gör mig lite konfunderad. Rysk kyrka stulen - en 200 år gammal rysk kyrka i Komarovo har blivit stulen. Den rapporterades försvunnen i oktober och hade plockats ned sten för sten. Kyrkan låg avsides och användes inte så ofta längre, bara av präster som sökte avskildhet. Det märkliga är att det inte verkar vara det enda fallet av stulna historiska byggnader som rapporterats i Ryssland! Vilka har råd att stjäla alla dessa historiska byggnader och var någonstans byggs de upp igen? Finns det intressanta byggnader som stulits i andra länder på liknande sätt?

När jag druckit upp mitt gröna te med vilda körsbär, ska jag fortsätta med allt här och nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig torsdag, även om vädret är som det är!

11 kommentarer:

tuta sa...

haha, ja ja hörde om kyrkan. helt absurt, vem snor en kyrka lixom? hahaa!

tuta sa...

sv- oj, ja de e ju skönt att skylla på skadedjur. tyvärr har ja ingen att skylla på, eller jo katten brukar äta upp blombladen.. hehe.. får skylla på han när blomman torkar ut oxo =D

Härligheter enligt Erika sa...

Himlen är oskyldigt blå och solen skiner =) Men jag sitter framför datorn ändå;) Skönt att du är på bättringsvägen!
Erika

Fröken Sparsmart sa...

Stjäla en kyrka... Ja, vad skall man säga...

Locklig sa...

Måste vara en av de bisarraste saker jag någonsin hört - stjäla en kyrka... Men hallå...! Vad ska de med den till...

Nippertippan sa...

Ja, det går nämligen att stjäla vad som helst!
Ha en härlig torsdagskväll trotts regnet!
Kramiz:)

sussi sa...

Hejsan idag har vi haft sol..Man blir så glad då..Vi har ju haft regn så länge..Ja nu är det inte långt kvar tills jul och det känns så stressande..Hoppas att du haft en bra dag kram

lena sa...

Har missat det med kyrkan,med vad är det som händer och fötter här på jorden.
Finns folk till allt.
Ha en fin kväll, kram lena.

starling sa...

Va det var bland det konstigaste jag har hört. Vad ska man göra med den? Finns det kyrksamlare =)

sladdertackan sa...

Tänk att få för sig att stjäla en kyrka? Som sagt, var bygger man upp den och vad gör man med den? Blir den till ett bostadshus?

Frogprincess sa...

Ja lite fler positiva nyheter i tidningarna vore inte fel.
Det är nästan lite komiskt attt läsa att de stjäl byggnader. Det görs liksom inte över en natt att ta ner och forsla bort en stenkyrka...