måndag, maj 31, 2010

Den stora festen


Igår gick den stora studentfesten av stapeln. I lördags åkte jag och mina föräldrar runt och inhandlade allt vi behövde till festen. Det mesta utav maten till salladsbuffén köpte vi på Willys, men vattenmelon köpte vi på Lidl i närheten av oss för 7 kr/kg. Sedan var vi på Plantagen och köpte 4 stycken mellanstora margueritor som jag nu efteråt kan sätta ut i trädgårdstäppan.

Medan jag och mor skar allt i salladsstora bitar, bakade herr Pusselbit brödet som vi skulle ha, samt blandade till salsan och tzatzikin. Han gjorde också lördagens middag. Vi hade köpta pajformar med lock där vi lade i salladsbuffébitarna och kunde stapla dem på ett bra sätt. Det gjorde det också enklare att senare transportera maten till lokalen där vi skulle vara och sätta in maten i kylen där över natten.

Herr Pusselbit slapp göra sina berömda jordgubbsgräddtårtor, Willys sålde ut 2-packs dajmtårtor för 38 sek. Där tjänade vi in både en massa tid och pengar... =)

Efter att ha fått nyckeln sent på lördagskväll, började vi gå över med en hel del saker till lokalen för att göra i ordning där. Vi flyttade bord, dukade fint osv. Vi kom i säng vid 2.30 på natten, så det var lite svårt att komma upp på söndagen.

När släkten kom från Stockholm blev det trevligt och vi hade roligt tillsammans. Fast jag tycker nog att det åt mycket lite av maten, det blev massor av rester över och då var det ju skönt att vi inte hade blandat ihop några utav ingredienserna. Det känns som om vi nu har mat att äta hela veckan som kommer och då har jag ändå fryst in kidneybönorna, osten, majsen och den hackade rödlöken. Om vi blandat till en sallad utav allt hade det ju inte varit så varierande restmat under veckan som kommer...

Massor av kort togs och boxer Pusselbit skötte sig alldeles utmärkt under hela festen, trots att alla människor var nya för honom och han var bunden i ett hörn.

När festen var över, kom regnet med hagel... och mina föräldrar packade bilen och åkte hem till Västsverige. Idag är det strålande solsken, son Pusselbit behöver inte gå till någon skola och dotter Pusselbit slutar skolan i slutet av denna vecka. Hon har sovmorgon idag, men ska snart åka iväg...

Jag önskar er alla en underbart härlig måndag! =)

2 kommentarer:

Sita sa...

Låter som en trevlig fest. Massor med mat kvar, då har ni ju sparat pengar på det. Kramar

Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg... sa...

Så roligt att det blev lyckat! Hoppas att sonen var nöjd med sin dag också!

Kram!