tisdag, maj 18, 2010

Vackert väder


Det är fortfarande ett fantastiskt väder ute och jag är på benen. Eftersom det finns så mycket citronmeliss i trädgårdstäppan har jag redan börjat dricka citronmelisste. Det är bara att ta några blad och sedan hälla varmt vatten över och dricka... jag har tänkt att börja torka en hel del så jag har under vintern också.

Herr Pusselbit har fått en dator av en kompis och håller just nu på att gå igenom den. Och samma kompis ska vara lite hundvakt på torsdag då både jag och herr Pusselbit ska iväg på olika möten på skilda håll. Han ska testa sin hörsel (han hör faktiskt rätt så dåligt) och arbetspsykologen på AF ska se vad jag kan arbeta med. Jag är ju fullt frisk och kan arbeta med vad som helst när jag inte har migrän, men när migränen dyker upp är det lite svårt att arbeta över huvud taget. Synd att den ska dyka upp så ofta...

Dotter Pusselbit var nöjd med sin fina röda ros som hon fick av oss igår och den hänger nu på tork i vardagsrumsfönstret tillsammans med en anna ros som skolan köpt in. Tydligen gav skolan en gul liten ros till alla som höll på med teatern och det tycker jag är riktigt imponerande.

Här om dagen berättade son Pusselbit att det var han själv som skulle ordna med öppen bil osv. på sin studentdag och snabbt hann både jag och herr Pusselbit se framför oss hur vi körde honom i våran rostiga ford escort combi genom staden... med en fastsurrad gungstol på taket. Fast efter ett tag nämnde han att en kompis hade en plats över och att han får åka med honom i hans bil och det verkar vara en cab. Ibland tror jag att son Pusselbit vet exakt vad han ska göra med oss. Han säger en sak och vi hinner bli lite upprörda och sedan fortsätter han och lugnar oss. Allt med ett enda stort leende på läpparna... ;)

Än så länge är menyn till studentfesten lite öppen. Jag vacklar mellan två olika saker... jag ska gå igenom det hela och fundera över vilket som kostar mest och vilket som är mest arbete med. Det beror ju lite på hur många som dyker upp också. Vår vän kocken sitter fast i London. Det har visat sig att han har väldigt mycket jobb och just den helgen son Pusselbit tar studenten är det en storhelg i England och han har extra mycket arbete. Han var lite ledsen över det, men jag tycker att det är bra att han har jobb i dessa tider. Dessutom hade jag räknat med att han inte kunde komma hit, han flyttade ju alldeles nyss dit.

En annan vän har flyttat till London, min svägerskas dotter bor i skottland... och de flesta vänner jag har flyttar utomlands eller har redan gjort det. Undrar hur det kommer sig...
När jag läste tyska flyttade en av mina bästa vänner till Tyskland, min bästa vän som kommer från Chile funderar på att flytta till Spanien, min andra vän från Chile vill också till Spanien, en av mina studiekompisar från datalinjen jobbar nu i Californien (hon fick inga jobb här i Sverige). Just det... när jag tänker efter... alla som flyttat utomlands fick inga jobb här i Sverige... men de fick bra arbeten dit de flyttade. 

4 kommentarer:

Sita sa...

Fint väder här med. Köpte en tuva mynta idag, tror du den går att sätta ut här. Kram

Ninja sa...

Ja, allt är inte bäst i Sverige....

agnetha sa...

Hej hej!!
Jag tittar in till dig från Bloggtoppen. Undrade lite vad du var för någon. Men uj uj här fanns att läsa. Klockan är mycket så jag kommer tillbaks en annan dag. Jo då jag vill läsa om Familjen Pusselbit.
Tjiliving!!

Anonym sa...

Nu rustar vi växthuset och runt omkring. Skicka du med vad du vill.
Ser fram emot lite citronmelisste. Kram!