torsdag, maj 27, 2010

Studentfesten börjar närma sig med stormsteg...

(ett negativ)

När barnen (som har sovmorgon) kommit iväg till skolan, vi har ätit frukost färdigt och boxer pusselbit fått sin morgonpromenad med mat, ska vi börja torka av alla skåp och golv. Minst en gång i veckan behöver man torka av alla dörrar och skåp, pga att boxer är just en boxer som dreglar så förskräckligt... och skakar på huvudet emellanåt ;)

Herr Pusselbit ska till sin arbetsförmedlare idag. Det verkar som om han har ett arbete på gång, men vi får se... vid samma tid på förmiddagen får jag besök i några timmar av en kompis och i eftermiddag kommer mina föräldrar som ska sova över i några nätter på grund utav son Pusselbits student.

Helst ska jag också hinna ringa minst 3 olika viktiga samtal till 3 olika läkare, ordna med lite papper, skicka några e-mail och ett paket ska också skickas iväg.

Sedan ska jag gå igenom det sista med kläderna till i morgon och eventuellt stanna uppe i natt och tvätta i tvättstugan. Det är oerhört svårt att få tider där ute och nästa tvättid som vi lyckats få är 2 juni och då kommer det att ha gått 3 veckor sedan vi tvättade sist. Det är lite tufft, men herr Pusselbit är inte dålig på att vrida tvätt när man tvättar för hand emellanåt...

Funderar lite på vad det ska bli till middag... min far är mest förtjust i potatis och maken tog fram korv ur frysen igår, så det får väl bli något med de ingredienserna.

Sedan börjar jag få ihop det med maten till studentfesten på söndag. Ann på "Tänk om jag ändå hade en blogg..." tipsade mig om att jag kan ha salladsbuffé och det tyckte jag var en alldeles utmärkt idé. Om man ska göra bara en sallad, så finns det alltid något i den som någon inte gillar och då blir det inte så roligt. På det här viset kan alla sätta ihop sin egen sallad och det blir lättare att ta hand om resterna efteråt. Helst ville min dotter ha mexikanskt, men då är det godast om man kan värma maten. Nu går det ju inte, så vanlig salladsbuffé med olika sorters hemmagjorda dressingar får duga. Min man är otroligt duktig på att bland annat göra salsa och tzatziki. Sedan funderar jag på att bara ha en skål med gräddfil utan någon som helst smak (en del gillar ju inte så mycket kryddor) och två flaskor balsamico - en vit och en röd. Sedan tänkte jag ha olika sorters kryddor vid sidan om som man själv kan blanda ned i gräddfilen eller salladen om man vill... Till efterrätt blir det herr Pusselbits goda jordgubbstårta (som han lärde sig att göra av sin mor) och jag ska baka goda chocolate chip cookies. Det får räcka som fikabröd!

4 kommentarer:

Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg... sa...

Så roligt att du körde på min idé!

Hoppas att det blir en riktigt lyckad fest!

Kram!

spindelmamman sa...

Ja ni får klara er utan mig hur det nu ska gå!

Kram på er och lycka till :)

Becks sa...

Hej...hittade en jobbannons som kanske skulle passa dig...vet mer än vad det står i den, men tänkte: översättare...tyska-svenska-engelska...jamen, duu!

Kramar och lycka till med studentfirandet!

Tant Greta i Afrika sa...

Hej, nu var det ett tag sedan jag tittade in här. Gott att se att livet rullar vidare för alla pusselbitarna. Själv har jag varit långtidsfrånvarande, men skall försöka ändra på det nu. Stor kram och ha de gott.