onsdag, maj 26, 2010

Ungdomarna Pusselbit

(ett negativ)
Vi har strålande och kyligt väder ute, men solskenet gör att man blir glad.

Igår var dotter Pusselbit rätt så upprörd när hon kom hem från skolan. Hon hade glömt kvar sina nycklar i skåpet och det var för sent att åka tillbaka och ordna upp det, för skolan hade hunnit stänga. Därför åkte hon dit extra tidigt idag och hoppades att ingen fått för sig att ta nycklarna. Som tur var hade hon inget värdefullt i skåpet. Alldeles nyss läste jag på facebook att det var någon vänlig själ som hittat nycklarna, låst skåpet och lämnat in nycklarna till skolans tekniker. Vi har faktiskt ibland rätt så mycket kommunikation med varandra via facebook... och hon verkar vara uppkopplad med sin bärbara skoldator till fb mest hela tiden. Det är i alla fall billigare och lättare att få tag på henne på det sättet, än att försöka via hennes mobiltelefon.

I morse berättade son Pusselbit att han skulle på utflykt med skolan och behövde ta med sig en matsäck. Fast just idag var brödet slut och vi ska baka under dagen. Vi hade 3 bananer hemma, men han var inte intresserad. Jag föreslog att han skulle titta in i en mataffär på vägen till skolan och köpa med sig matsäck, men det verkar inte som om det var en bra idé från hans sida. Dessutom kom han inte riktigt ihåg när de skulle åka från skolan... det är sådant här som kan göra en galen som förälder!

Han kom iväg och efter ett tag ringde hans biologilärare och undrade var han var någonstans. Jag berättade som det var och att han var på väg, men inte fått med sig någon matsäck. Läraren lovade att det skulle ordnas när son Pusselbit dök upp. Jag måste säga att jag är så glad för min sons lärare och skola, de har varit så bra för honom. Samtidigt vet de inte så mycket om vad Aspergers syndrom är för något, men de har försökt att anpassa sin undervisning så att de passar min son på bästa sätt trots det. Det har varit lite svårt för både min son och lärarna emellanåt, men det har alltid löst sig på bästa sätt.

Idag ska Son och herr Pusselbit iväg till frisören. Herr Pusselbit kan nu ha hästsvans (kanske inte så snyggt) och son Pusselbit börjar få sin "afro"frisyr igen. På fredagens student kan det var roligt att vara välklippt och uppsnoffsad... vi får väl se hur det går med det.

2 kommentarer:

Frogprincess sa...

Vad bra för honom att de tar lite hänsyn i undervisningen.
Ja någon nytta med Facebook finns det tydligen :-)
Själv är jag inte med.

Anonym sa...

Hmm, hade inte din man långt hår
som passade till hästsvans när ni
träffades vill jag minnas.
Det var ju det du föll för!!!
Svägerskan