fredag, maj 14, 2010

Förändring


Igår började vi ändra om i dotter Pusselbits rum. Vissa saker ska slängas, andra saker ges bort och resten ska behållas. En del möbler ska vara kvar och en del ska till andra rum i lägenheten. De möbler som ska vara kvar har också blivit omflyttade och dottern är nu mycket mera nöjd med sitt rum och har stängt in sig där med sin bärbara dator, även om rummet inte är helt färdigt ännu. 

Längs väggen mellan hennes garderob och fönstret står just nu en smal, svart bokhylla. Mellan garderoben och fönstret, framför bokhyllan, ska vi hänga ett draperi. Då kan hon ha vad hon vill bakom tyget och ingen vet vad hon har där och samtidigt ser det också mindre plottrigt ut i rummet. Under hennes säng har vi en utdragbar box där hon kan ha saker, samt två korgar som precis går in under sängen. Sedan har hon sitt skrivbord med tre lådor, en liten hylla som är ställd på en byrå och så sängen. Sedan har vi också köpt 2 hyllplan med konsoler som ska sättas upp på väggen ovanför skrivbordet. 

Under ca 2 månader har vi ändrat om helt och hållet i vår lägenhet. Vi flyttade vårt sovrum till vardagsrummet och delade av det med alla bokyllor, så nu har vi ett sovrum, bibliotek och kontor i samma rum. I vårt förra sovrum är vardagsrummet med dörr ut till balkongen och uteplatsen. Ungdomarna har kvar sina rum. Vi har gjort det ordentligt och rensat en hel del och det är skönt. Sedan har ju också alla migränattacker kommit emellan och det är därför det tagit sådan tid, men det är skönt att det är gjort. Nu kan man också använda uteplatsen lite mera än innan.

När dotter Pusselbits rum är färdigt, ska vi rikta in oss på son Pusselbits rum. Det kan behövas och jag tror att det är efterlängtat av honom, även om det blir en förändring i hans liv. 

Det är tänkt att allt ska vara helt färdigt när son Pusselbit tar studenten. Vi får väl se hur det går... det ska ju bakas och andra saker ska också göras fram till dess!

2 kommentarer:

Sita sa...

God morgon. Kul att ändra om i rummen. När tar sonen studenten? Mitt äldsta barnbarn tar det den 4/6. Kramar

Nina sa...

Lycka till med möblering och förändringar :)
Hoppas migränen har gått över..
Kram Nina!