lördag, maj 01, 2010

1:a Maj

(ett negativ)

Det är halvmulet ute och lite blåsigt. Jag har tagit in en bamyl med koffein, för jag har blivit superförkyld under natten. Det måste vara son Pusselbit som smittat mig, för han var hemma från skolan i slutet av den här veckan som gick och är inte helt bra ännu.

Dotter Pusselbit väcktes av ett telefonsamtal från en glad kompis och ska snart ge sig av hemifrån. Son Pusselbit sitter och hostar vid sin dator där han spelar Tibia. Herr Pusselbit sitter och läser manga på datorn medan han dricker kaffe och äter utav det igår bakade brödet.

Idag ska deklarationerna bli gjorda och jag har redan varit ute på ticnet och kollat på biljetter. Denna månad kommer min kära dotter att med sin skola spela upp ett teaterstycke och naturligtvis ska hela familjen gå och titta på det. Förra året var vi och tittade när de spelade upp "Alice through the Lookingglass" och det var suveränt. De kommer även i år att spela upp teatern på engelska, men i år blir det lite tuffare eftersom det blir "Shakespearengelska".  Det är ju en utmaning både för skådespelarna och de som är där och tittar på det hela.

Förra året skrev jag något om att jag spelade Evony, ett medeltidsspel på nätet. Och att jag helt plötsligt var utnämnd ledare i en allians... vilket var rätt så skrämmande! Nu har Evony II kommit och man kan spela det via facebook och naturligtvis gör jag det. Det är ett intressant strategispel och man kan själv välja hur lite eller hur mycket tid man vill lägga ned på det. Jag har haft turen att hitta en superb allians och på detta sätt kan man också få vänner runt om i världen. Jag måste erkänna att den här "spelvärlden" på internet är lite ny för mig, men vår kvinnliga ledare har tydligen hängt med i sådana här sammanhang i minst 20 år och det är inte dåligt! Hon är också en smed och bor i södra England med två katter... jag vet inte om de är svarta... ;)

Ingen i min familj är intresserad av detta spel. De gillar World of Warcraft mycket mera, fast jag har aldrig varit intresserad av det...

Nu är min stora temugg urdrucken och det är dags att fortsätta med allt här. Ha en så trevlig 1:a Maj! =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur har det gått med kaklet i
badrummet, blänker det???

Svägerska som ska ut o demonstrera!

Sita sa...

Hejsan. Min lilla skatt har jag kort på idag. Ha det gott. Kram