måndag, juni 07, 2010

Trädgårdstäppan


Nu är trädgårdstäppans blomsterrabatt rensad på nästan all citronmeliss och äntligen kan man se lite blommor också. Innan citronmelissen rensades bort, klipptes mycket av den ned och nu håller den på att torkas för att användas till te. Resten är slängd på avfallshögen.
Några av stockrosorna är uppgrävda och bortgivna. Häcken är hårt ansad. Gräset klipptes ju här om dagen... och nu är också de margueritor jag hade i blomkrukor på son Pusselbits studentexamensfest utplanterade i blomsterrabatten. Nu väntar jag bara på att mina fem liljor ska börja blomma och deras små knoppar har börjat synas så smått. Sedan misstänker jag också att en massa ringblommor är på väg...

Boxer Pusselbit satt instängd på balkongen och såg intresserat på när allt gjordes och smågruffade åt de hundar som skällde på varandra lite utanför bostadsområdet. Det gäller ju att vakta trädgårdstäppan ordentligt, vi vill ju inte ha några andra hundar i närheten och helst inga katter heller! ;)

Det har varit lite halvmulet och blåsigt, men vi är glada så länge regnet håller sig borta.

På onsdag råkade vi vara dubbelbokade. Det är inte lätt för dotter Pusselbit att vara på elevvårdskonferens och hos tandläkaren samtidigt. Som väl är lyckades jag ändra på tandläkartiden idag, så vi kan koncentrera oss på en sak i taget.

Jag önskar er alla en underbart härlig måndagskväll! =)

4 kommentarer:

Sita sa...

Här har vi fått mulet nu igen, var det imorse oxå. Men sol mitt på dagen. Kram

Frogprincess sa...

Du har varit duktig i trädgården :-)
Jag har fortfarande lite frön att få ner, men mitt trädgårdsland ligger i gassande solljus och det var för varmt för att gräva.
Men det ordnar sig :-)

Frela sa...

Citronmeliss är ett evigt gissel, jag var dum en gång och planterade in denna växt, borde absolut låtit den stå i en stor kruka i stället så den inte kunde sprida sig!!

Ninja sa...

Jag har en kruka med penséer det får räcka...