söndag, juni 06, 2010

Svenska Nationaldagen


Dagen började bra med massor av solsken och värme. Nu har molnen hopat sig och de blir mer och mer gråsvarta och vi bara väntar på att det ska bli åskoväder. Hoppas att vi väntar förgäves, för det är ju så mycket roligare utan regn.

Idag ska det bli kycklinggryta med fetaost. Vi har kommit på att man faktiskt kan frysa in fetaost, maken gjorde ett litet frysexperiment i början av veckan. =)

På Lidl har de ost för 29.90 kr/kg. och på Citygross säljer de kycklingfiléer för 29.90 kr/kg., samt billig nötfärs med ursprungsland Sverige. Det får bli en liten inköpsrunda efter middagen, då dessa varor kommer att bli dyrare nästa vecka. Bröd behöver också bakas inför veckan som kommer.

Den här helgen har varit lugn och rofylld. Både jag och herr Pusselbit har tagit det lugnt och passat på att läsa en del böcker. Son Pusselbit har spelat en hel del go med andra över internet och jag har också satt mig in i det spelet lite mera. Jag har också tagit reda på vilken rankning min son har och är imponerad.

Så här rankas man:

30-20k Nybörjare
19-10k Vanlig spelare
9-1k Intermediär Amatör
1-7d (där 8d är en specialtitel) Avancerad Amatör
1-9p (där 10p är en specialtitel) Professionell spelare

Min son är rankad som 6k och har lärt sig allt själv via internet på bara något år. I asien är det många som lär sig av olika mästare och senare tävlar inom det. Det rör sig om riktigt stora prispengar...

Just nu har La Stadas goförening sommaruppehåll, men jag ska försöka få dit honom i höst. Det kan aldrig vara fel att få träffa likasinnade "live" också.

Här kommer en länk till vad det är för något och hur det fungerar:

3 kommentarer:

Sita sa...

Hejsan. Dom har lovat regn till kvällen här. Men än skiner solen. Hoppas ni har det bra. Kramar

Tigris Predikantan sa...

Regnar det inatt blir jag glad, regnar det i morgon på dagen så blir jag motsatsen!
:)

mia-marie sa...

smyger in och läser ibland =) du har så fina bilder också!

Önskar en bra vecka...