onsdag, juni 09, 2010

Skatteåterbäring


Prisa Gud, för skatteåterbäringen har kommit! =)

I morse var jag och dotter Pusselbit på elevvårdskonferens på hennes skola. Nu är det ordnat så att hon ska få gå det individuella programmet framöver, samt gå på 2-veckors sommarskola för att läsa in två ämnen. Det kommer att innebära att hon inte blir behörig för universitetsstudier, men det får hon sedan läsa in på komvux eller folkhögskola. Hon har haft det så jobbigt med sin migrän bland annat, så hon i stort sett har missat det här året och det blir ju svårt att ta igen.

Naturligtvis skulle jag önska att hon som är superbegåvad (åtminstone enligt alla psykologiska tester som gjorts) skulle klara sig bättre i skolan, men ibland är det inte bara själva begåvningen som spelar in, utan också många saker runt omkring också. Det är inte lätt att ha stora koncentrationsproblem på grund utav adhd (fast det nu blivit lite bättre den senaste månaden sedan hon börjat äta tabletter för det), att ha jobbig migrän till och från, samt en hörselnedsättning. Dessutom har vi också b12-vitaminbristen och eventuella problem med sköldkörtlarna också... Jag vet ju att hon faktiskt kommer att klara sig framöver och hon har alla chanser att så småningom få den utbildning som passar henne allra bäst, även om vägen kommer att bli lite längre än för en del andra.
Det viktigaste är i alla fall att hon är nöjd och då är jag det också.

Efter skolmötet åkte vi till Ikea och åt brunch (pizzaslice+läsk för 10 kr/person) och en varsin mjukglass för 5 kr/st. Efter det tittade vi in på Din Sko, Intersport och Stadium. På Stadium hittade vi ett par fina svarta trekkingskor för dotter Pusselbit. Efter det köpte vi schampoo och balsam på Rusta för hela månaden och sedan blev det 5 jordgubbsplantor för en hundralapp på Plantagen. Där inhandlades också lite smultron och tagetes och allt skall alldeles strax sättas ned i jorden.

Jag misstänker att det allra roligaste för dotter Pusselbit var när vi strosade omkring inne på MediaMarkt och tittade på datorer, datordelar, mobiltelefoner och alla hörlurar. Nu kan jag stoltsera med att jag provat hörlurar för 4600 sek och jag måste säga att de var nog de skönaste hörlurar jag provat i en affär hittills. Fast jag tycker nog att de var lite dyra...

4 kommentarer:

Sita sa...

Jag fick mina pengar igår. Passade utmärkt. Kram

Ninja sa...

Adhd kan bli bättre med åren....så jag tror nog att hon kommer att klara sina studier framöver.

Frogprincess sa...

Oj... finns det så dyra hörlurar?

Osloskånskan sa...

Fin dag tydligen!