lördag, maj 30, 2009

Ett getingbo och en award! =)

(Ett litet getingbo, foto av Fru Pusselbit)

Idag har maken röjt en hel del på balkongen, på något konstigt vänster har olika saker från bilen hamnat där...

Jag har över vintern förvarat mina blomkrukor i en bananlåda där ute och maken och sonen hittade ett litet intressant getingbo i lådan. Som tur var bodde det bara en drottning med blivande getingar där, så det var inte så stort. Nu är boet borta och sönderdissekrerat av både herr Pusselbit och son Pusselbit + att en massa kort är tagna.

Sedan har jag också fått göra en ny bekantskap, grannens 5-åriga lilla dotter och hennes söta lilla katt! Vad vi alla i familjen har klappat denna katt idag och jag tror att maken och dotter Pusselbit njöt allra mest av det...

Disken är snart helt borta och tvätten är snart torr och färdig. Jag har sått lite mera ringblommor i blomsterlandet och njutit av trädgårdstäppan.

Sedan kan jag också glädja mig åt att ha fått en award av en av mina äldsta bloggvänner, Eva-Marie (EMO), tack så väldigt, väldigt mycket för den! =)Hon skriver:
"Sen finns det en bloggare jag läst väldigt länge och tycker mycket om Det är Fru Pusselbit. Hon har ett liv som verkligen består av mängder pusselbitar och på nåt märkligt sätt verkar hon få ihop sitt livspussel. Fru Pusselbit känns som en god vän fastän jag inte ens vet hennes namn..."

Jag håller med om att det känns som om Eva-Marie och jag är vänner fastän vi aldrig träffats!

Nu önskar jag er alla en underbart härlig Pingstafton, det ska vi ha! =)

10 kommentarer:

*tingeling* sa...

Jag håller med henne, du är en jäkel på att pussla :) Så du är verkligen värt den och många fler :) Men vart i hela friden var getingarna som föder drottningen?? eller är det så det är från starten att hon lägger dom som sen ger henne mat mm men då måste det ju gå ganska fort så hon överlever.. hm.. undrar undrar... Hoppas du får en fin fin kväller och en härlig morgondag :)

Anonym sa...

God morgon. Vi är några bloggare som ska träffas i Stockholm den 1 lr 2 aug. Du är välkommen du oxå. EMO kommer bland andra. Anmälan om man kommer göres till Majsn47. En vår när vi skulle ta bort presänningen över båten så hade vi ett stort getingbo satt fast på den i båten. Oj vad det surra då. Kram från Sita

Heidi sa...

Jag är livrädd för getingar. Men visst är bon vacker på bilden du tagit. Man ser getingbebisar.
Ha en skön söndag!
Kram!!!

Vicke sa...

det var ett fint pris du fick, jag hoppas att du har fått njuta av solen nu

Pixi sa...

Grattis till awarden !Hoppas ni fick en underbar pingstafton! kraaam =)

diana sa...

Intressanta fynd. Ha en fortsatt trevlig pingsthelg. Fast numera är det ju ingen röd dag annandagen.

Artlover sa...

Hejsan Fru Pusselbit!
Jag måste hälsa på dig också. Grattis till awarden. Ja, getingar har jag sett surra omkring på landet. De håller på att bygga bon där också Jag har tagit lite bilder på dem som du kan se inne hos mig. Välkommen!
Hade fint med dig.
Artlover

Tuta sa...

skönt ni blidde av med boet innan de växt sej stort. minns hur obehagligt de va att ha ett bautingbo i undertaket innan huvva... getingar överallt..
ha en finfin dag. kram

*tingeling* sa...

Idag när jag var ute kom en jätte geting och surrade runt mig igen, måste komma på nått som får eländet sluta komma, är livrädd för dessa djur, hua :) Ha en fin fin dag :)

Anonym sa...

maste kolla:)