torsdag, maj 14, 2009

Blodet droppar...

(Foto av Fru Pusselbit)

Klockan 08.00 var jag på röntgen och fick i mig lite kontrastvätska genom en nål i höger arm där jag låg. Allt gick bra och när jag sedan stod vid hissarna och skulle åka hem, märkte jag helt plötsligt hur min högra hand var rött av blod. Det droppade en hel del och jag insåg att jag var tvungen att snabbt uppsöka en reception där det kunde finnas vårdpersonal. Jag fick av mig min mörkgråa ylletröja och hela armen var röd...

När jag kom fram till två undersköterskor satte de mig raskt på en stol och tvättade av mig och sedan fick jag ett rejält förband. Sedan bad de mig ta det lugnt idag och inte bära någonting med min högra arm. Om ungefär en vecka kommer jag att få reda på vad som hittades eller inte hittades med hjälp av datortomografin.

Sedan åkte jag iväg till Willys och köpte en massa apelsinjuice som jag ska dricka för att få ut all kontrastvätska. Då snubblade jag över en massa köttfärs som det var halva priset på och laxen var också nedsatt, så nu får det bli lite fisk framöver! ;)

Efter sjukhusbesöket har jag medvetet försökt att inte använda höger arm till någonting, men det är mycket svårare än man tror... fast jag tror nog att användandet av en datormus inte ska orsaka några stora problem... ;)

Nu ska jag ta det mycket lugnt med en bok och dricka mycket juice... och jag önskar er alla en underbart härlig torsdag! =)

12 kommentarer:

Frogprincess sa...

Ja man använder den där armen mycket mer än vad man tror... Jag märker det också nu när jag har ont i den.
Hoppas att allt går bra nu.

oumberligating sa...

Låter som det blev en tuff dag för dig idag, hoppas det känns bra och att kontrastvätskan nu börjat lämna din kropp. Köp jordgubbar alla tidningar skriv nu ju om hur nyttigt det är, fast ser att du köpt en massa fisk det är ju fint det med!
Ha en fin kväll!
Kram ifrån Peter!

Polargrevinnan sa...

Att ta det lugnt med en bok, det låter bra. Jag läser normalt mycket, men sen jag började blogga
(drygt 2 mån.) sitter jag och läser en massa bloggar, kanske är det nyhetens behag.
Fina foto du tar, tänk vad maskroser igentligen är vackra.
Såg att du blev rekommenderad jordgubbar, håller med oumberligating att det skrivs mycket om hur nyttiga de är. Jag har också gjort det på min blogg.
Sköt om dig! Viola

Lillian sa...

Hej vännen
Jag har sagt de många gånger och säger de igen vilka underbara fotografier du tar de är härligt att se dom.
Kramar från Lillian

Heidi sa...

Ush vad svårt att läsa igenom ditt inlägg;) Jag som är en fd blodprovsfobiker... föredetta? kan diskuteras... huuuu...
Krya på dig och låt bli med armen nu!!!
Kramkram:)

*tingeling* sa...

jisses jag hade svimmat, jag tål inte se många droppar av mitt eget blod, går bra med andras, hoppas det läker fort nu och blir bra för dig och sen ska vi hålla tummen för det svar du får :) oja vi hade så trevligt idag hos mia o majsan, hihi Ha en bra kväller :)

Locklig sa...

Tack så mycket för grattishälsingen!
Kram Locklig

Eva-Marie sa...

Fy vad läskigt. jag var med om exakt samma sak för flera år sen. Jag hade varit och tagit en massa prover i armen. Precis som du kände jag att det blev varmt och kladdigt i tröjan när jag kommit till hissen.... Jag hade en VIT tröja den dagen som aldrig bleb ren igen. Jag håller alla tummar för att det inte är nåt fel på ditt huvud - men de får gärna hjälpa dig med din jobbiga migrän. KRAMAR

Mollan70 sa...

Jag håller tummarna för att allt såg bra ut på röntgenplåtarna.

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Hoppas allt är bra för dig me armen idag :) och att du får en fin fin dag :)

Maddo sa...

Oj, håller tummarna för att det går bra! :)

Ja, jag tar det lugnt med bloggandet nu. Blev så pressat tillslut. Kramar

diana sa...

Väntan är jobbigast. Kram.