måndag, maj 25, 2009

En härlig och solig måndag! =)

(Dahlia, foto av Fru Pusselbit)

Det var mest jag och son Pusselbit som dukade under i denna förskräckliga farsot... och när jag ringde min kära moder i går (och som är på besök i norrland) funderade hon allvarligt på att inte besöka oss på vägen hem. Hon vill inte ha det som vi haft. Fast hon och min kära fader ska nog åka förbi här om en vecka och då bör vi vara riktigt friska!

Idag känner jag mig tillräckligt bra för att besöka kuratorn på Hörcentralen. Solen skiner utanför fönstren och ett trädgårdsföretag är här och klipper alla lägenhetshäckar.

Igår åt vi rabarberpaj och rabarbern kom från vår egen lilla trädgårdstäppa. Jag måste erkänna att jag är lite orolig för rabarbern. Den verkar inte trivas riktigt bra på sin plats och den kanske behöver lite mera vatten och gödsel... vi får se hur jag ska lösa det på bästa sätt.

Det har kommit upp ännu mera växtlighet i kragpallarna och ogräset har börjat ta över i blomsterrabatterna. Det är dags att bli helt frisk och ta hand om allt där ute...

Son Pusselbit tar inte studenten i år, men många av hans kompisar gör det och i morgon samlas han och många andra för en brunch på ett hotell och sedan studentbal. Dotter Pusselbit kommer att åka till en annan stad och spela upp sin pjäs med sin teatergrupp en sista gång.

På onsdag kommer jag på förmiddagen att vara på en föreläsning och brunchmingel om "hur kan företag utveckla sina affärer under krisen?" och på kvällen kommer startaegetkursen att vara för sista gången. Då ska vi alla redovisa vår affärsidé inför alla kursdeltagare och kursledare. Det blir verkligen "nervöst värre"!

På torsdag ska dotter Pusselbit operera bort tre av sina tänder i vaket tillstånd och hon har en sådan stor ångest inför det. Jag har lovat henne att ringa till käkkirurgen och se vad vi kan göra åt det, för hon ska inte behöva ligga där och lida alltför mycket. Min man ska också den dagen träffa en person på arbetsförmedlingen och vi får hoppas på att besöket blir lyckligt och positivt.

På fredag är den sista stora studentfesten son Pusselbit ska bevista och sedan har vi Pingstafton och Pingstdagen med mors dag. Ni ser, det är lite att göra den här veckan också!! =)

Nu ska jag snart iväg till Hörcentralen och innan dess ska jag ha kört dotter Pusselbit till hennes skola. Jag önskar er alla en underbart härlig måndag! =)

7 kommentarer:

frogprincess sa...

God morgon!
Jo, det kan vara ide att gödsla rabarbern för den behöver en del av den varan. Våra växte dåligt så jag gjorde ett helt nytt land och la flera säckar kogödsel i botten. Nu är de så fina så.
Hoppas att ni mår bättre snart och jag håller tummarna för att allt går bra med dotter pusselbits tänder och din redovisning på starta eget kursen.

Heidi sa...

Hoppas ni får nu vara friska, den där förkylningen lät inget vidare. Det är jobbigt att inte kunna vara på toppen;) Jag har också varit jätte trött. Det är efterverkningar från tvåårs studier...
Ha det gott!!!
Kramkram

Polargrevinnan sa...

Ser att du är på benen igen. Jag håller med dig att förkylningar är påfrestande.
Din vecka är verkligen fulltecknad. Redovisningen av din affärsidé kommer att gå bra, nervös är man alltid vid framförande inför public.
Själv har jag också en massa, JAG MÅSTE och en hel del JAG VILL göra den här veckan. Måstena blir nog gjorda, men det där andra roliga
vi får se vad tid och ork räcker till.
Det är ett underbart väder här idag,nu går jag ut i solen en stund. Ha en bra vecka och glöm inte att vila mellan varven - du har ju varit sjuk.
Kram Viola

*tingeling* sa...

ja nog har du fullt upp alltid :) På min kollonilott hade jag flera rabarberplanter, jag kämpade som en galning för att utrota dom på ett ställe, så dom är inte lätta å ta bort, så jag tror nog din planta kommer att ta sig om den får lite mer tid :) jag körde till och med över den med gräsklipparen, haha.. Nu får vi hoppas förkylningen försvinner för dig :) ha en fin fin dag :)

Vicke sa...

jag hoppas att du får en fin vecka nu

syren sa...

Får hoppas att ni är krya och nu när solen lyser ska man ju vara ute. Fin bild. kram

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! ha en fin fin dag :)