lördag, april 04, 2009

Släktträffen

(Foto av Fru Pusselbit)

Nu har vi kommit hem och det var så roligt och det var väldigt många på släktträffen vi inte sett på flera år. Min mans mamma har en bror och två systrar kvar i livet (en syster tog livet av sig för några år sedan...) och efter det är familjen extra viktig för herr Pusselbits mamma.

Herr Pusselbits mormor visste inte om att hela släkten samlats för att fira henne, så det var en rejält överraskad person som blev körd i en grön amerikanare av sin son till en kvarterslokal där vi var. Naturligtvis blev hon oerhört glad över att se oss allihopa... och det var många som frågade efter dotter Pusselbit och vi svarade så gott vi kunde.

Min mans ena bror med fru som var där förstod vårt dilemma helt och fullt, de har själva tonåringar även om de ännu inte är lika gamla som våra barn. Fast jag såg hur ledsen herr Pusselbits mamma blev och hon kramade om oss alla extra mycket.

Min mans ena moster har bott i Italien med sin italienske man i många, många år och kanske därför bjöds det på underbar italiensk förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vi kände oss rätt så fyrkantiga när vi ätit allt. ;)

Min mans ena syster var där med sina söta små barn och efter ett tag kom hennes man förbi som hastigast på en häftig motorcykel. Han åkte iväg rätt så snabbt igen, eftersom han tycker att det är väldigt jobbigt med stora släktkalas...

Jag och min svägerska (inte hon som ibland brukar skriva i min blogg) satt och försökte reda ut alla släktrelationer, vilket inte var lätt. Vi har fortfarande inte gjort det... vi var ca 50 personer på kalaset och några hade vi aldrig sett förut! ;)

I alla fall kommer det att bli ett stort kalas i sommar då vi ska fira min mans bror med fru. Båda har precis fyllt 40, men tänker fira det utomhus i sin trädgård. Vi får se om vi får med dotter Pusselbit då istället...

22 kommentarer:

sladdertackan sa...

Å vad härligt! Jag är ju en spillra i förskingringen och har tappat kontakten med många släktingar i Finland. Många, många har jag inte ens träffat.

Anonym sa...

Har pratat om släktträff många gånger men det blir aldrig av. Nu börjar vi komma i ålder att den ene efter varann faller från. Kramar från Sita

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Låter som en trevlig födelsedag :) Dotra kanske kan träffa födelsedagsbarnet en annan dag? Är tufft att vara i den ålder ibland... kanske kändes för mycke med alla dessa människor även om dom är släkt... Hoppas du även får en fin dag idag :)

Ninja sa...

Vad trevligt det låter....vi fick ny släkt för ett par år sedan då en halvsyster till svärfar upptäcktes. Vad man hade för sig innan äktenskapet var inget det talades om på den tiden...

Maddo sa...

Vi håller tummarna! Kram

Wolf mother earth sa...

HEj tjejen!!
Jaaa familjen är viktig!! helt klart!!
Önskar du får en super mysig söndag!!

KRAMISAR

Ecstasy sa...

Åååh! Italiensk mat!! Gud vad det vattnas i munnen på mig nu ;) Låter för övrigt som en lyckad släktträff :)

Kramar!

messan sa...

Så härligt med en släktträff! Det blir nog en minivariant i påsk!
Ha en skön söndag!
Kram

syren sa...

Låter som ni hade trevligt på er släktträff.ha en trevlig söndag. kram

saom sa...

Vilken underbar bild.

Veiken sa...

Ett sånt trevligt inlägg! Tänk om många fler kunde ha släkträffar så som ni hade! Kram

Ester sa...

Vad roligt med släktträff! Jag var på en i augusti förra året....

evans sa...

Vad roligt att träffa så många av sina släktingar :)

Vad är det på bilden? Väldigt fina i alla fall!

Frogprincess sa...

Vad kul att ni överraskade henne!!!

blondiie sa...

va skoj med släktträff, min familj är så liten så man blir deppad!
vill själv ha en stor släkt!!!

MICKAN sa...

Ibland kan det var vara riktigt kul med släktträff :) Mycket att äta och mycket att prata om :) Ha en bra start denna vecka :)

Eva-Marie sa...

Det låter som om ni hade en fantastisk dag - även utan dottern. Det kan vara jättekul med stora fester - om man själv slipper ordna dem! Vi ska ha en fest med minst 50 personer nu på fredag, då sambon fyller 40 i övermorgon. Danskarna håller hårt på fest- och släkttraditioner! Ha en skön vecka. KRAM

Tant Greta sa...

Lyckliga er som har en stor släkt. Min är ganska trasig, fast man skall vara glad för det lilla som finns i alla fall. Jag antar att du tog en hel del foton av folket för att klistra upp på erat släktträd, med grenar och rötter hit och dit, och så ett och annat löv på flykt förstås. Det skulle faktiskt vara kul att ta en hel masonitskiva, måla vit och sedan greja ett stort träd i mitten. Kanske kan man göra ett vänträd...

AnnaKK sa...

Hejsan!

Det låter ju hur kul som helst! Och vad härligt att ha en så stor släkt!!! Synd att er dotter inte insåg det nu - men förhoppningsvis kommer hon med nästa gång! :-) För gammelmormor ska givetvis fylla 95 också - och 100 med, så klart!

Själv har jag en ganska liten släkt som snart bara träffas på begravningar... :-/ Fast i påsk vankas det iallafall en födelsedag: Min far fyller 75, och det ska vi fira. :-)

Natti!

Batteris sa...

Det där med tonåringar brukar bli bättre efter ett tag. Jag var inte jättelätt att tas med jag heller, men jag har blivit rätt bra det senaste året tror jag. Det hjälper att flytta hemifrån och ta eget ansvar, då kan det ju plötsligt bli rätt mysigt att vara liten med familjen igen.

oumberligating sa...

Full fart har det varit ser jag, låter verkligen trevligt, ha en fin vecka och om vi inte hörs och ses innan så vill jag passa på att önska en Glad Påsk!
Kram från Peter!

Pixi sa...

Oj vad många släktingar! Vad trevligt ! jag tonåringar e som dem e ,vi får nästan inte med oss våra heller på sånt ! Kram =)