lördag, april 18, 2009

Jag - en hobbyodlare

(Citronmelissen är på gång, foto av Fru Pusselbit)

Igår var jag och maken ute och storhandlade. Nu är vi två pallkragar + 250 liter jord rikare... Idag tänkte jag gå ut och pensla på träolja på dem, men insåg att det är för kallt. Även om solen skiner, är blåsten svinkall och termometern visar på 5 plusgrader och där går också temperaturgränsen när man kan använda träoljan... Jag får helt enkelt vänta med det tills det blir lite varmare ute.

Maken är nu och köper en till pallkrage och mera jord. Tänkte odla morötter och gul lök i två pallkragar och den tredje pallkragen ska värmeisoleras och få en genomskinlig lucka som kan öppnas och stängas. (Ska göra den själv, eller rättare sagt - herr Pusselbit ska göra den). Då kan jag odla sallad och rädisor i den lite längre tid på året än vad man annars kan göra. Det ser jag fram emot! =)

Om rabarbern växer som den gör i fortsättningen, kommer vi snart att kunna göra rabarberpaj. Den börjar bli riktigt stor nu. =)

Påskliljorna har börjat slå ut i mina rabatter och tulpanknopparna är på gång. Det är ju bara förmiddagssol där blomsterrabatterna står och där pallkragarna ska stå är solen framme lite längre...

Det blir mycket om min odling i bloggen, men det är ungefär det jag håller på med och tänker på just nu. Samtidigt är jag en nybliven hobbyodlare, så jag vill ju helst göra så mycket rätt som möjligt från början. ;)

8 kommentarer:

Lena sa...

Låter mysigt :-) Har ju inga gröna fingrar själv, men önskar att jag hade det ibland. Men men...
Hoppas du får en fortsatt trevlig lördag!
Kramis

Pixi sa...

Visst e det roligt! Kallar mej å en hobbyodlare! Kom precis in efter plantering av penséer o lte smått o gott i rabatterna,har oxå fått ett par pallkragar!Men mina e ganska små,så får skaffa flera om jag vill ha potatis o det vill jag! Ha det gott denna lördag! Kram =)

MICKAN sa...

OCh jag håller med dig om att det är inte varmt om man inte finns på läsida. Har du gjort rabarberchuttney någon gång ? Det är jättegott :)

*tingeling* sa...

så gjorde jag på min kollonilott tidigare, nu har jag två stycken med fyra på höjd som jag odlar mina jordgubbar bara för att slippa stå på knä, är så simpelt och stå och rensa ogräs, :)

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter kul! Älskar sådant så jag läser jättegärna om din odling:)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Eva-Marie sa...

Det låter hur bra som helst att tituleras hobbyodlare! Är citronmelissen övervintrad? Hur går det med dina studier? LÄnge sen jag läste om det - eller så har jag missat.... KRAM

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Ha en bra dag :)

syren sa...

Ha en fortsatt fin söndag!