lördag, april 04, 2009

En härlig vårlördag! =)

(Foto av Fru Pusselbit)

Nu är trädgården fin och städad och det blev tre stora svarta säckar som bars bort med löv, kvistar och annat i. Mellan husen där vi bor finns det komposter där man kan lägga allt trädgårdsavfall.

Mina grannar blev eld och lågor när de såg att vi för en gång skull gjorde det här ordentligt. Jag tror minsann att de två äldre invandrarparen i trappuppgången har tyckt att vi inte har tagit hand om vår lilla trädgårdstäppa som vi borde gjort... vår granne bredvid oss och som också har en trädgårdstäppa, delade med sig av en jasminebuske och tre olika sorters nötträd. Han hade redan väldigt mycket av dem i sin egen täppa och ville bli av med lite och dessutom tror jag att han tyckte att vi inte hade så mycket växter hos oss! Han sa att nu får vi inte röra något och sedan kommer han över när det är dags och klipper ned dem. Jag tror inte att han är imponerad över våra gröna fingrar! ;)

Vår granne fick några stockrosor av oss förra året, de brer ut sig nästan som ogräs. De är så tacksamma! Jag erbjöd honom några fler, men han anser att han har tillräckligt många nu...

För tillfället är sonen i badet och sedan ska maken dit. Efter det ska de in till la Stada och försöka hinna klippa sig innan vi åker till en annan stad för att fira 90-åringen. Det blev för sent med klippningen igår...

Dotter Pusselbit var oerhört sur under gårdagen och pratade inte med mig, bara blängde ilsket när jag sade något. Hon bestämde för några dagar sedan tillsammans med sina kompisar att ha picknick idag och har absolut ingen lust att åka på släktträff. Jag anser att det är så sällan vi träffas och vi vet inte hur länge herr Pusselbits mormor lever... Herr Pusselbit själv har insett att det blir bara trist att tvinga med henne, men denna 90-åring kanske har längtat efter att få se alla sina barnbarnsbarn?

Men, som sagt, vi får väl åka utan henne. Det är hennes val och hon är ung,dum och i en mycket svår ålder, snart 17 år! Det vänder väl när hon blir äldre (man kan ju alltid hoppas)... Sist vi träffade herr Pusselbits mormor var när han fyllde 40 år så det var för tre år sedan.

Vädret är i alla fall underbart med värme och strålande solsken! Ha en så härlig lördag!! =)

20 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon. Hoppas ni får kul på kalaset. Här är det fint oxå fast vi har snö kvar på mattorna. Kram från Sita

MICKAN sa...

Grannar kan tycka alldeles för mycket ibland, men visst är de roligt när de tycker man gjort fint. Värmen kom lite sent här iår och jag har haft annat att göra, men ska nog ta itu med trädgården snart :) Ha en bra Lördagsmorgon och sköt om dig. Kram MICKAN

Nettan sa...

Här ska det också trädgårdsarbeta idag. Passa på när det är fint väder samtidigt som man gör nytta.

Ha en bra dag !

Rospiggen sa...

Tonåringar kan ju vara sådana men visst är det synd för mormodern vill ju säkert träffa henne. Och trädgård? Dont´t mention it *suck*, vi har ca 5000 kvm tomt som måste fixas, blää :)

Maria sa...

Hej :-)

Hoppas ni får ett trevligt kalas och jag känner igen det där med tonåringar. Det är som det är...

Jag saknar min trädgård :-)
Kram kram

Veiken sa...

Stockrosor är några av mina favoriter. Jag fick frön av en god vän i höstas och nu ska dom ner. Jag har inga gröna fingrar så ingen vet hur det blir!;) Kram

ejmis sa...

Vår lilla trädgård ligger fortfarande under ca 40 cm snö så det dröjer ett tag än innan det är dags för trädgårdsarbete.

Tant Greta sa...

Bli inte orolig för dottern. det hör till att 17-åringar strimlar sina mödrar, ner till sista blodsdroppen, men efter ett par år vänder det och mamma är det bästa som finns. Hur många gånger har jag inte sett mina kolleger upplösta i tårar i lärarrummet på högskolan där jag jobbade. Det tog några år, sedan kom gifermål eller pojkvänner, barnbarn och solen sken för fullt igen. Så du låt henne vara, ge henne bara en stor kram då och då.

Fingerfärdig sa...

Ibland (dock inte alltid) kan det vara bra att tala om, att det inte är för ens egen del man vill att de ska följa med, utan just för den som fyller (i detta fallet 90) år. Då kan det gå, eftersom de då inte uppoffrar sig för mor el. far.
Lycka till!

Fotsteg i Rabatten sa...

det är så där med tonåringar. Men här verkar det ju som om flickan inte fått någon känslomässig kontakt med den gamla. Man får väl på sätt och vis förstå hennes uppträdande då. Men visst är det trist.

Eleonor (Elle) sa...

Din blogg är så fin att läsa ... och jag hoppas Du får en underbar dag ... Kram,Elle

Nett sa...

Härligt att få hålla på i trädgården och fixa när dte är sådant fint väder. Själv har jag varit ute en bra bit av dagen idag. Ha en fin kväll.. *kram*

Mollan70 sa...

Vad skönt att solen o värmen är kvar!
Vi har grillat på verandan till lunch.=)
Ha en underbar helg.

annsan sa...

Vad härligt med vår. I dag så regnar det så all snö på gatan är borta nu, bara asfalt.Kan vi följa
varann på bloglovin ?

Ha en skön lördag.

Kram
annsan

Tesstamente sa...

Det vänder, det kan jag lova. Minns själv att man var lite bångstyrig i den åldern när föräldrarna försökte tvinga en att göra nåt man inte ville. Men man behöver bara lite mer perspektiv på saker och ting och det kommer med åldern:-)

Mz.olsson sa...

Ja, det är jättetråkigt när barnen inte vill följa med... jag kommer själv ihåg när jag var 16-17 o min farfar fyllde 70. Jag VÄGRADE följa med mina föräldrar på kalaset. Men senare (ja, år senare) vet jag att jag ångrade det, och önskade att mina föräldrar hade tvingat med mig. Faktiskt! Man förstår inte i den åldern vikten av det. Så kanske man som förälder ibland måste steppa in... jag vet inte... det är svårt, som sagt!

Maddo sa...

Oj,skönt när man får såna ryck! Det känns så skönt efteråt! =)

Äsch, man är bara ung en gång! =P 17 är tufft nog som det är.. Kramar

diana sa...

Inte så lätt alla gånger (några gånger) med tonåringar. De där varelserna har ju egna viljor och annat elände. Nästan som folk. Dumt och omoget folk ;)
Fast visst är de goa. Nästan som människor ibland. (OBS, skoja bah)

Bloggullet sa...

Skönt att du är nöjd med trädgårdsarbetet.
Ha en fin helg.
Kramar

Frogprincess sa...

Hoppas att det blev ett bra kalas för 90 åringen. Synd att hon inte ville följa med men i den åldern tänkte man väl inte riktigt på att man inte har med alla människor i sitt liv för evigt...