fredag, september 23, 2011

Löning på fredag =)

Solen skiner från en klarblå himmel och det är en fantastiskt härlig höstdag ute. Den blir inte sämre av att helgen är i antågande och att maken snart slutar arbetsveckan och kommer hem. De brukar alltid arbeta lite extra varje veckodag och sedan sluta vid 13.00 på fredagar och det är väldigt trevligt.

Idag har maken fått lön och vi behöver köpa hem lite mat till skafferi och kylskåp. Måste erkänna att vi haft 8 sek. på kontot den senaste veckan och det har varit lite tufft, men frysen är full med mat som jag kommit över billigt lite då och då. Pastan är i stort sett slut och vi har inte haft potatis på länge, så vi har haft olika sorters korv, köttfärsrätter, bönor och sedan ris till allt. Här om dagen frågade jag ungdomarna om de ville ha ris och korv, eller om vi skulle ta den sista pastan med korv, men de ville allra helst att jag skulle göra soppa på pasta, korv och frusna grönsaker. När jag tog i fyra ägg i det, vitlökspulver, paprikapulver, grönsaksbuljong och lite chilisås, blev det riktigt gott och mättande. Och när det är höstruskväder är det allra bäst med soppa, det är så värmande och bra.

Nu när vi har pengar ska vi handla bordsmargarin för 10 sek/paket på willys och de säljer rotfrukter väldigt billigt. Rotfrukterna kan man göra i ordning och frysa in portionsvis och sedan ta ut allt eftersom. På det här viset lyckas vi faktiskt hålla matkontot på mellan 1600-2000 sek/månad på fyra personer. I matkontot ingår hygienprodukter och hundmat också, och vi har hittills aldrig behövt svälta.

Dotter Pusselbit köpte ett par vinterstövlar på Jula förra året. I år har samma vinterstövlar lite annan färgdesign och just nu kostar de 99 sek. och herr och son Pusselbit ska köpa dem och ha under vintern. De är varma och sköna och perfekta att ha när man går långpromenader, men kanske inte så snygga att man vill ha dem när man ska vara i skola, gå till arbetet eller träffa folk, men ute i naturen duger de finfint. Jag har ju mina fodrade tretornsstövlar som jag kan ha raggsockar i och de är underbara att ha under vinterns kyla. Vi köpte dem till barnen när de var med i scouterna för många år sedan...

Jag önskar er alla en underbart härlig helg!! =)

Inga kommentarer: