tisdag, september 06, 2011

Hos veterinären

Under helgen märkte vi att boxer Pusselbit hade svårt att bajsa och behövde flera försök med att få ut allt. Dessutom var det i början också lite blodigt. I övrigt mådde han som vanligt.

Igår ringde jag veterinären och berättade att jag var orolig för det här, samt att han också fått håravfall och svullna juver. Vi fick tid vid 15.45 och eftersom vår bil är avställd, visste jag att det skulle ta ca en och en halvtimma att gå dit.

Son Pusselbit hann komma hem från skolan innan vi skulle gå iväg, så han följde med. Väl framme fick vi alla vatten, för det var en varm och solig dag. Boxer Pusselbit skötte sig väldigt bra genom alla undersökningar och röntgen, även om det var "fruktansvärda ljud" inne på röntgen och bordet rörde på sig ibland... med hjälp av hundgodis kan man klara i stort sett allt! ;)

Han fick en särskild kost för tarmarna och penicillin i tio dagar för att det var lite blodigt inne i tarmen, men veterinären trodde att allt skulle bli bra med det. Sedan verkar det som om boxer Pusselbit har fått testikelcancer, därav de svullna juvren och håravfallet på bålen bla. Han har ju en testikel "inom" sig och det är den som ställer till det och han behöver genomgå en operation i en nära framtid, även om det inte är otroligt bråttom, så ändå rätt snart.

När vi var på väg hem igen, mötte herr Pusselbit oss och när vi kom till en mataffär handlade jag lite mjölk, vitkål (för 3.90 kr/kg) och grillkorv (10 kr/pkt) och sedan gick vi hem och åt rester från dagen innan, vilket var pastagratäng.

Sedan kom migränen... jag måste erkänna att jag under sista veckan slarvat med de förebyggande medicinerna... och därför sov jag länge idag, bara för att försöka bli av med allt och det hjälpte lite. Det är bra, för kl. 14.00 börjar tvättiden ute i tvättstugan och bröd behöver bakas idag. Eftersom vitkålen är så billig och vi har massor av nötfärs, kommer det att göras en hel del kålpudding. En del av det kommer att frysas in portionsvis som man senare kan ta ut om man någon dag inte orkar laga mat, eller om man behöver ta med sig mat och inte hinner göra maten som man ska ta med sig.

Nu är teet urdrucket och det är dags att sätta igång med allt och jag önskar alla en härlig tisdag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Efter som vi varit svägerskor länge
och du vet att jag är rå men
hjärtlig så vågar jag skriva:
Skjut hundstackarn!!!
Nu blir jag väl hotad till livet av
andra läsare men det får jag ta!!

Kram svägerskan