måndag, september 12, 2011

Helgen rusade förbi


Just nu är det uppehåll och solen tittar fram så smått, annars har det regnat här en hel del det senaste dygnet.

I helgen var svägerskans son och hälsade på och det var mycket trevligt. Han hjälpte oss med disken och hade med sig goda tomater inköpta från ett växthus och en hushållsost som vi kan lagra.

Maken bakade fyra limpor bröd och jag bakade en banankardemummakaka på de två mycket mogna bananer vi hade kvar. Innan helgen hade vi också köpt ett vitkålshuvud, 3,5 kg morötter (3.90 kr/kg för båda). Eftersom vi redan hade mycket nötfärs (inhandlat billigt vid ett tidigare tillfälle), gjorde jag kryddigt kött- och grönsaksfräs av det hela och frös in portionsvis som man senare kan ta fram, antingen till familjen när man har migrän och inte orkar göra någon mat eller om man behöver ta med sig mat till jobbet (vilket maken gör varje dag). Det blev ca 30 portioner allt som allt.

Mor och far är uppe i norrland där mor plockar lingon, träffar tjocka släkten och kopplar av. Far är på älgjakt, njuter av vildmarksliv och filosoferar. I vilket fall som helst tror jag man gör det när man sitter på ett älgpass... det verkar liksom passa bra för det! ;)

I början av den här veckan kostar Lätta bordsmargarin 9.90 kr/st på coop, så jag får köpa några stycken och frysa in och ta fram allt eftersom. Det brukar gå åt ca 4 stycken större sådana paket/månad hos oss, särskilt om man bakar eget gott bröd.

Utanför vårt köksfönster håller de på att gräva med grävmaskin i lekparken. Många av gårdens barn tycker att det är mycket intressant och gräver med små spadar lite vid sidan om... ;)

Boxer Pusselbit ligger inne hos dotter Pusselbit som har migrän idag och hon är tacksam över sällskapet och att han värmer hennes fötter. Nu är teet urdrucket och jag får börja tänka på dagens middag.


Inga kommentarer: