torsdag, september 22, 2011

Bättre väder

Igår lyckades jag ta mig med hjälp av buss till och från arbetsförmedlingen med dotter Pusselbit, men var glad över toan när jag kom fram dit. Det var också första gången jag använde mig av hissen i byggnaden, annars går jag alltid i alla trappor för min konditions skull... Träffen med den speciella arbetsförmedlaren gav väldigt mycket viktig information och vi fick en hel del användbara papper. Eftersom dotter Pusselbit för tillfället inte har någon som helst inkomst och samtidigt har gått ut gymnasiet, kan hon söka ekonomisk hjälp hos socialen. På arbetsförmedlingen sa de att det är en allmän missuppfattning från föräldrars sida att ungdomar som bor hemma inte kan söka ekonomisk hjälp, men det kan de.

Dotter Pusselbit ska under hösten utredas för vilket arbete som kan tänkas passa henne bäst och vilken väg dit som är den bästa vägen. Och vilken hjälp hon kan tänkas behöva för att klara av det arbetet på bästa sätt. Vår stad är en av fem städer i Sverige som har en arbetsförmedling med särskilda resurser för hörselskadade, så vi är lyckligt lottade. Herr Pusselbit har redan fått hjälp av dem och framöver kommer också dotter Pusselbit att få hjälp av dem. Sedan ska de också kolla upp om hon behöver särskild hjälp på grund utav sin adhd. Vi får se hur allt slutar, men vi var båda nöjda med besöket.

Idag är det uppehåll och jag har redan sett solen titta fram då och då. Son Pusselbit har antagligen suttit uppe halva natten och läst på till det biologiprov som ges i skolan under dagen. Den senaste veckan har jag dragit ut internetsladden vid 23.00 varje kväll, men igår fick jag inte göra det för honom. Om jag hade gjort det hade han inte kunnat läsa på alla biologianteckningar som finns på nätet inför provet... han tycker att när de finns på nätet, varför skriva ut dem och ha i en pärm? Det är bara ett slöseri på en massa papper ;)

Eftersom jag tog det oerhört lugnt när jag kom hem igen igår och somnade tidigt (för att vara jag) och sov länge idag, mår jag väldigt mycket bättre än vad jag gjorde igår. Det gör att jag snart ska sätta igång med välbehövlig disk, matlagning och senare brödbak. Önskar er alla en underbar torsdag med mycket solsken, värme och roliga överraskningar! =) 

Inga kommentarer: