söndag, juli 25, 2010


På fredagens eftermiddag gick dotter Pusselbit igenom vardagsrummets bokhylla där vi har våra videos, dvd-filmer, musik-cd:s och dataspel. Då hittade hon mina "Heroes of Might & Magic" spel. Det är ett mytologiskt strategispel och jag älskar det och det var så länge sedan jag spelade det. Därför satte jag mig ned med det under fredagseftermiddagen och försökte spela det samtidigt med migränen. Det gick inte så bra, dels för migränens skull, dels för att jag tänkte väldigt mycket på det oväntade dödsfall som skett i släkten.

Det var ingen idé att ta in "amerikatabletterna" för de hjälpte inget. Jag tog ju in dem dagen innan... så jag väntade till klockan 20.00 för att pröva mina nya och starkare triptantabletter jag precis köpt ut. Som beräknat blev jag trött som om jag blivit klubbad av en stor hammare. De hjälpte inte i början, men när jag sovit till nästa dag var migränen borta. Igår var jag full av liv och utan huvudvärk! =)

Därför passade jag på att skruva ihop dotter Pusselbits nya bokhylla från Ikea för 99 sek. och städa hennes rum. Få ut hennes gamla bokhylla till hallen och få ordning på bland annat alla boxer Pusselbits saker som finns där. Flytta Vitrinskåpet från hallen till vardagsrummet... och dottern var ute och träffade kompisar som kommit långväga ifrån och hade roligt under tiden.

Jag började med att torka av hallväggarna och halldörrarna från allt boxer"dregel", men delegerade snart ut det med varm hand till herr och son Pusselbit. De fick ta alla andra "boxerdregelytor" i lägenheten också...

I natt kom mera åska och jag fick migrän igen. Just nu dricker jag torkad citronmeliss, för det ska vara bra mot huvudvärk och illamående.

I eftermiddag kommer systra mi med familj och hälsar på. Det ska bli så underbart roligt. De har knappt varit här under de 13 år vi bott i La Stada. Vi har ett digert schema att följa och mycket ska hinnas med under den vecka de är här. Synd att "sommarregnet" har börjat... men vi har en hel del filmer, playstation, datorer, målarböcker och lite annat smått och gott att sysselsätta alla hågade spekulanter med. Dessutom ska jag och systra mi gå en hel del i affärer, för där de kommer ifrån finns inte så många att besöka som här. Även om man inte har så mycket pengar är det alltid roligt att "fönstershoppa".

Vi har under flera veckor passat på att köpa all mat som är extra mycket prisnedsatt och bunkrat upp. Systra mi har gjort likadant och hon tar också med sig en hink nypotatis från sitt potatisland, så maten ska inte heller bli några problem.

Nu ska jag försöka att göra något vettigt... och önskar er alla en trevlig söndag.

3 kommentarer:

Siita sa...

God morgon fru Pusselbit. Här har vi ett tråkigt väder idag. Regn o kallt. Har en dotter o barnbarn hemma nu o väntar på en omg till. Ha det gott. Kramar

Anonym sa...

Jag vet precis hur du ska göra!
1. Skjut hunden, inget dregel.
2. Tvinga barnen att städa sina
rum annars är det tält utanför
som gäller.
3. Släng eller skänk ALLT som du
inte använt på 6 mån,det gäller
även böcker.
4. Du städar köket gubbenbadrummet
eller tvärt en gång i veckan,
det är inte förhandlingsbart.
Jag skulle kunna hålla på länge
men vill inte trötta ut dig just nu.
Och så vill jag bara tillägga att
vi har då sannerligen fantastiska
affärer här nere på systerns
närmsta tätort, hm så det så!!!

Jag vet att ingen av mina regler
kommer att följas, men jag tycker
om dig i alla fall.
Svägerskan i staden med alla
affärerna samt den nya gallerian!!

Anonym sa...

hej pusselfrun!
har börjat ta två amerikanare, det hjälper. man blir kanske immun efter ett tag?
ska läsa ifatt på din blogg nu.
sommarkram
Hej då från Gullan!