tisdag, juli 13, 2010

Sälar, go-brädspel och rollspel


Just nu är det 25 grader i skuggan ute, men ca 30 grader varmt i vårt sovrum. Min man är i närheten av en fläkt dygnet runt. Till och med boxer Pusselbit njuter av att sitta framför fläkten då och då. Fast jag tycker att det är underbart, äntligen fryser jag inte alls! =)

Igår städade jag balkongen och vi satte ihop son Pusselbits nya bokhylla och fick in den i hans rum. Idag ska vi fortsätta med hans rum och möblera om lite grand. Dotter Pusselbit ska få hans "bokhylleskrivbord" och han ska få hennes skrivbord, bla. Han ska också få in sin dator i sitt rum, just nu sitter vi alla i vårt lilla "kontor" med datorerna. Sedan ska vi få bort vitrinskåpet från hallen in till vardagsrummet och få ut en hylla från dotter Pusselbits rum till hallen i stället och då kan hon få in sin nya bokhylla till sig.

Igår kväll gick vi igenom en del skolböcker och skolpapper som son Pusselbit haft genom åren. Det var mycket intressant och roligt. När son Pusselbit växte upp var han oerhört intresserad av just sälar. Han var totalt insnöad på det. Han har en oerhört massa sälgosedjur, sälfigurer av plast, han gjorde en stor säl av papier maché i bilden, ritade sälar, han sydde ett örngott med sälar i syslöjden, han karvade ut en säl på en träbit i träslöjden, han gjorde sälar av lera, en tavla med säl i vattnet... och han vet en hel del om dem. Visste ni att de till exempel har tänder? Jag minns att jag kunde fråga vad som helst om dem och han kunde svaret.

Nu är det gobrädspel för hela slanten. Han börjar bli riktigt duktig på det och han ligger på 5k i ranking. Den person som han köpte sitt gobrädspel av ligger på 4k i ranking på samma onlineserver som honom och live (i matcher mot andra i Sverige) ligger han på 2k. Så sonen kanske har en liten annan bättre ranking om han skulle spela mot andra i la Stadas goförening. Sedan har vi också online-spelet Tibia som han spelat i snart 10 år. Det intresset verkar hålla i sig.

Dotter Pusselbit har ju en massa olika intressen som har växlat genom åren. Just nu är det väldigt mycket rollspel. Hela gårdagen satt hon på balkongen och ordnade med det, eftersom hon är spelledare och måste förbereda det ordentligt innan de alla träffas. Jag har hunnit läsa igenom hälften av en av böckerna (innan hon ville ha tillbaka den) och tycker själv att det verkar vara intressant och roligt. Hon och hennes kompisar spelar EON från Neogames.

1 kommentar:

Sita sa...

God förmiddag. Idag är det mer mulet än soligt här. Tur att dom har något att syssla med. Kram