fredag, juli 16, 2010

Gratis "utlandssemester"


Igår kväll började det mulna på och vi trodde att regnet äntligen skulle komma, men så var det inte alls. Fast det resulterade i att det inte var 29 grader varmt i vårt sovrum hela natten och när jag vaknade hade vi bara 26 grader varmt. Det verkar som om hettan ska fortsätta och det är trevligt. På det här viset är det som att vara utomlands, men ändå hemma och det helt gratis. Tänk, vad mycket pengar man sparar... eller, tänk, att när man inga pengar har få känna det nästan som om man är utomlands... ja,ja... ;)

I eftermiddag ska jag och maken på grillfest hos min chilenska kompis M. Hennes man är en utomordentlig grillare. Om det beror på att han kommer från Bolivia må väl vara osagt, men grilla kan han!

Ungdomarna kommer att stanna hemma och då kan de ju också passa på att ta hand om boxer Pusselbit. I morgon sticker dotter Pusselbit iväg på cykelsemester med sina kompisar och en del mat behöver köpas in idag. Jag tror att de kommer att vara borta i ca 3 dagar, men man vet ju aldrig med dem. Hoppas att de får fantastiskt roligt i alla fall!

En av deltagarna har ordnat med cykelvagn där de ska transportera maten och lite till och de tänker bytas av lite då och då så den stackaren inte ska behöva dra allt ensam. Enligt väderprognoser ska det eventuellt regna på söndag, men det skulle det ju också gjort igår och det kom ju som sagt bara moln och inget regn.

Nu ska jag ta hand om disken (Vi har inte haft en fungerande diskmaskin det senaste halvåret). Om jag väntar med den blir det för varmt... det är inte lätt att diska i 29-gradig värme, men det går. Det är nog bara jag i familjen som klarar det, fast de andra börjar ändå vänja sig så smått vid värmen... ;)

Jag önskar er alla en underbart härlig varm dag! =)

1 kommentar:

Sita sa...

Trevligt att grilla. Måste snar göra det igen här med. Dotter Renate kommer på tisdag då brukar det grillas. Har varit o gosat med Thea idag. Kramar