söndag, juli 11, 2010

Långväga besök


När jag skulle stänga av datorn i natt vid 01.30, började jag chatta med vår vän kocken. Han var på en snabbvisit här i Sverige från England över helgen av olika anledningar och undrade om han fick komma och hälsa på idag. Naturligtvis fick han det!

Han kom vid 12.00-tiden och vi gjorde kaffe, te och fruktsallad, samt hade skurit upp en bullängd och gick ut med det i parken och satt där i svalkan under några träd och åt och umgicks. Vi tog också med en 2-liters flaska med vatten och en skål att hälla upp det i till boxer Pusselbit.

När vi gick in med allt igen, såg jag att det var 32 grader varmt i skuggan. Det var nästan mer svalt i lägenheten än ute...

Dotter Pusselbit har varit och spelat rollspel hela dagen. Jag hoppas att det inte är alltför varmt där hon är. Snart är det dags att öppna alla fönster och dörrar för tvärdrag för att klara natten.

Egentligen har jag inget emot värmen alls, jag stortrivs i den. De andra i min familj lider mera av värmen, men de håller på att vänja sig. Det allra viktigaste är trots allt att se till att man dricker ordentligt.

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva det, men nu längtar jag efter lite regn... jag ser ju hur växterna behöver det! (Fast det får gärna vara sol på dagarna och regn på nätterna).

1 kommentar:

Sita sa...

Här har vi fått regn nu. Kram