tisdag, april 06, 2010

Snart UppCon! =)


Idag var jag och dotter Pusselbit på Ikea och införskaffade oss en och en halv meter svart tyg och en och en halv meter rött tyg. Båda tygerna kostade 19 kr. /meter och det gjorde att det fanns pengar kvar till en varsin pizzaslice med dryck till i Ikeas "kafeteria".

På fredag börjar UppCon och då ska dotter Pusselbit ha gjort färdigt sin dräkt som hon ska ha på sig. Just det, i år blir det första gången hon ska cosplaya (klä ut sig till en manga/animefigur). Eftersom hon är lite sen av sig med allt, kommer inte klädesdräkten att vara exakt lik den manga/animefigur hon tänker vara, men det bekymrar henne inte så nämnvärt just nu. Det är ju trots allt första gången hon gör något sådant här och vad kan man egentligen vänta sig då? (Tycker hon... och jag håller med henne).

Hon har redan skurit till några kartongbitar av en stor kartong som hon släpat in ifrån soprummet, målat två leksakspistoler, ordnat med svarta stövlar från myrornas (som egentligen ska målas röda, men den exakta färgnyansen har inte varit lätt att hitta ännu), ska färga sitt hår grått innan fredag, ev. torsdag och göra lite till... Hur det än är, så kommer hon att kunna fila på den här cosplaydräkten efteråt och kunna använda den på fler manga- och animekonvent, så det är ju inte bortkastad tid, även om det inte blir helt perfekt just nu.

UppCon är något hon och hennes kompisar har sett fram emot sedan förra gången det hölls och redan nu kan man se två tält utanför där UppCon kommer att hålla på under helgen. Tälten sattes upp redan igår kväll. Det här är stort och man räknar med att ca 3000 kommer att bevista detta evanemang och det är Nordens största manga- och animekonvent.

På fredag kommer alla som åker förbi Uppsala konsert- och kongresshall att se en massa personer som väntar på att allt skall börja och de går inte att missa. De flesta ser mycket speciella ut! ;D

(bilden är tagen från det tyska wikipedia om manga och anime)

2 kommentarer:

starling sa...

Hoppas hennes dräkt blir fin =)

Vicke sa...

synd att jag inte är i uppsala då så jag får se det