fredag, april 23, 2010

Läkarintyg

Har äntligen fått mitt läkarintyg som jag ska lämna in på AF.

"Undertecknad har av Fru Pusselbit ombetts utfärda ett läkarintyg avseende hälsotillstånd.
Intyget utfärdas i egenskap av vikarierande läkare vid X vårdcentral och grundas på befintliga journalanteckningar vid X vårdcentral samt Landstinget X Län.

Det konstateras att Fru Pusselbit lider av frekvent återkommande migränhuvudvärk med samtidigt förekommande neurologiska symtom. Huvudvärken liksom associerade sekundärsymtom är av den grad att Fru Pusselbit vid sådana akuta huvudvärksattacker normalt sett inte har någon arbetsförmåga i sedvanligt förvärvsarbete. Detta medför en funktionsinskränkning och ett frekvent återkommande behov av korttidssjukskrivningar. Fru Pusselbit har nyligen påbörjat en ny förebyggande behandling mot migrän och fortsatt medicinsk uppföljning kommer att ske för att finna bästa behandling för att begränsa omfattningen av den beskrivna huvudvärksproblematiken.

I tjänsten
Hugo Boss
Vik läkare"

När jag var på AF och berättade om min situation, ansåg de att jag omöjligt kunde stå till arbetslivets förfogande. När jag då påstod att det kunde jag visst det, trodde de inte sina öron. Jag tyckte att det faktiskt finns arbeten där man kan jobba hemifrån och jag är inte utan någon utbildning, direkt... ;)

De ska få ovanstående intyg och i maj ska jag till en arbetspsykolog som ska ta reda på vad jag kan arbeta med och vad som krävs för att jag ska klara av det.

Jag känner till flera stycken som har svår migrän. Det känns som om man söker sig till varandra, bara för att kunna utbyta erfarenheter och stötta varandra. En del av dem kan arbeta med hjälp av lönebidrag halvtid och är sedan halvtidssjukskrivna eller halvtidsförtidspensionärer. Andra klarar inte ens av att arbeta deltid och är förtidspensionärer på heltid. 

Hur som helst är det faktiskt skönt att veta att man inte är ensam i den här situationen. Och det är underbart skönt att veta att det faktiskt finns några som vet exakt vad det här rör sig om och att vi alla kan stötta varandra. Om man inte möter förståelse och har någon som stöttar en, blir migränen så mycket svårare att uthärda och kampen för att få ett vanligt liv blir så mycket mer mödosam. 

De  som inte vet vad det rör sig om kan läsa om det på den eminenta sajten: relieve-migraine-headache.com och den som vill veta mera om min specifika migrän kan läsa här: Basilar Migraine - the basics

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du den som inte har haft migrän
kan nog läsa tills dom dör utan
att fatta nånting!!!!
Här är en som vet hur det är
från jag var 17 år har jag sökt
läkare och provat allt men
"icke sa nicke" bara värktabletter
nu är jag över 60 och ska nog klara
mig den sista sträckan!!
KRAM på dig lilla svägerska
från mig!!

Ninja sa...

Hoppas att det löser sig och att du kan arbeta hemifrån.

eva-marie sa...

Vad jag blir glad för din skull att du hittat likasinnade! Jag kan absolut inte sätta mig in i din situation - jag lider när jag har huvudvärk ett par ggr om året!
Hoppas verkligen att AF ska hjälpa dig hitta det perfekta jobbet.
vem vil vara förtidspensionär om man kan jobba deltid?! KRAMAR