torsdag, april 29, 2010

Jag drunknar i pappersarbete...

(ett negativ)

Det är en mycket mulen dag i dag och regnet hänger i luften. Dotter Pusselbit sitter just nu och gör nationella uppsatsen i engelska. Vi får väl se hur det går.

Idag blir det mycket pappersarbete. Jag ska åka till son Pusselbits skola och hämta papper, sedan ska jag ta mig till dotter Pusselbits skola och lämna papper hos skolsköterskan. Efter det ska jag lämna en hög med olika sorters papper på försäkringskassan för olika familjemedlemmar och en del papper på AF. Sedan ska jag ta en sväng förbi vårt hyresbolag också. Och innan allt detta kan göras, måste jag ta kopior på hela högen med papper och jag hoppas verkligen att vår kopiator inte kommer att krångla (har en i vår skrivare)... Ibland känns det som om jag drunknar i alla papper. När man fått undan en hög, kommer nästa hög. Det tar aldrig slut och det är ett heltidsarbete...

Nästa stora "pappersprojekt" är att ordna med papper från son Pusselbits läkare, så att det blir lättare för honom hos arbetsförmedlingen när han slutar skolan. Det innebär också att hans specialistläkare vill träffa honom och det kan ju ta lite tid... allt mals så fruktansvärt långsamt i den här kvarnen... kanske att de också vill träffa honom på habiliteringen för ungdomar i kommunen. Dessutom håller jag på att försöka ordna så att han ska få en kontaktperson i sitt liv, det kan vara bra om han träffar någon som är utanför familjen då och då. Första steget är att son Pusselbit själv vill det, han är myndig och jag kan inte bestämma över honom. Just nu kan inte son Pusselbit förstå nyttan av en kontaktperson, han har det ju så bra hos oss och framför datorn där han spelar go-spel. 

Vi försöker hela tiden poängtera hur bra dotter Pusselbit har det med sin kontaktperson. De fikar på kaféer, de går igenom hennes studieteknik, de pratar om lite av varje... och det vore också bra för son Pusselbit. Vi får väl se hur det slutar, han är oerhört "passiv" när han inte vill göra något. Han låtsas inte höra, han tittar ut genom fönstret, han svarar inte på tilltal... och man blir så frustrerad! ;)

Nu är min paus med en stor mugg jasminte slut och jag får fortsätta med alla dessa papper... jag önskar er en trevlig torsdag och hoppas att ni har mer sol än vad vi har här!

2 kommentarer:

Sita sa...

Jag är snart i sängen. Ingen vill något här. Vi höres i morgon. Kram

Anonym sa...

Det ingår i en mors uppgift att
vara väldigt frustrerad medans
barnen är på väg att bli
flygfärdiga, det är över för min
del, hihihihihhihihi!!!!!!!
Sen ingår det att bekymra sig för
dom resten av livet, ja ojojoj!
Svägerskan