torsdag, april 22, 2010

En vit gräsmatta

(bild tagen i februari)

Herr Pusselbit är nu ute med boxer Pusselbit i snövädret. Det är alldeles vitt på gräsmattan och kyligt i luften med mycket små snöflingor som faller ned. Här om dagen var det riktigt varmt och grönt och fint... skönt att april med dess jobbiga väder snart är slut!

Idag får jag trevligt besök och det kommer att bli brödbak. Vi borde ha bakat redan i början av veckan, men det har inte blivit av. Jag har till och med ätit müsli och det är inte fy skam, med tanke på hur lite jag tycker om det. Det känns alltid som att jag är en häst i stallet som tuggar havre när jag äter det... men son Pusselbit tycker inte att det stämmer, han älskar müsli på morgonen.

Igår frågade jag son Pusselbit om han hade träffat sin engelskalärare och pratat med honom.  Han såg lite klurigt på mig och sa med ett leende att de hade träffats i korridoren och att läraren sagt hej och att han också sagt hej och sedan hade de gått vidare åt var sitt håll. Det är hans sätt att småretas med mig och visst träffades de och pratade med varandra... ;)

Dagens Nyheter skriver om att en ny migränmedicin är på väg: "Ny medicin lindrar för migränsjuka" och det ser jag fram emot. Just nu äter jag betablockerare i förebyggande syfte och får ta sumatriptan när huvudvärken kommer. Det dumma är att sumatriptanet kanske hjälper någorlunda vid 1/3 av gångerna (om jag ser till att sova halva eller hela dagen efter intag) och betablockeraren kanske kan hjälpa. Har inte sett så stor förändring ännu, men jag har bara tagit den i ca två månader och de säger att man ser resultat först efter tre månader. Läkarna ville helst inte sätta in det på grund utav mitt låga blodtryck, men i och med att migränen kommer så oerhört ofta, måste vi försöka få ned antalet anfall. 
Min dotter som också äter sumatriptan för sin migrän, anser att det inte är någon idé att ta dem, eftersom de inte hjälper ett dugg. Jag har bett henne att ta dem när hon får sin migrän även om de inte hjälper, för då kan vi nämligen senare säga det till hennes läkare och han kan inget säga om det. 

Om ca 15 minuter kommer min kompis och jag får väl försöka göra mig presentabel till dess...
Ha en så trevlig torsdag! =)

4 kommentarer:

Pixi sa...

Usch vad tradigt att ni inte har nån fungerande medicin ska hålla tummen för att den nya medicinen kommer snart o att den kan hjälpa..Kram kram=)

Tigris Predikantan sa...

Ja, ungdomar ... de tänker så konstigt *ler*! Hoppas du blir hjälpt om inte annat kanske den nya medicinen kan hjälpa!
:)

Anonym sa...

Tänk att snö kan vara så
härligt vackert på bild.
Tack för ett långt trevligt och
givande tel.samtal.
KRAM!!!
Svägerskan

diana sa...

Vad jobbigt att medicinen inte funkar. Lider med er båda. Migrän är ett rent helvete.