torsdag, augusti 23, 2012

Mulet och regnigt


Son Pusselbit har varit i skolan (komvux) och blev så entusiastisk att han städade sitt skrivbord och sitt rum när han kom hem för att kunna sitta där i lugn och ro och studera framöver. De har, från och med i höst, börjat med ett nytt betygsystem och upplägg på gymnasiekurser, men några nya böcker har ännu inte getts ut från något bokförlag så han kan ha sina begagnade kemiböcker. Det är ju väldigt ekonomiskt och bra.

Ute har det varit mulet och regnigt, men migränen (som jag fick igår eftermiddag) är bättre - både för mig själv och dotter Pusselbit, så dottern är på jobbet idag. Boxer Pusselbit mår också bättre och äter som vanligt och det är väldigt skönt.

Nästa vecka kommer mina föräldrar förbi på vägen upp till norra Sverige och årets älgjakt där uppe. Antagligen lämnas deras blåpannade amasonpapegoja hos oss i någon månad och det ska bara bli roligt. "Abbe" är en underbar, härlig, trevlig, men mycket bortskämd papegoja och som nu har några år på nacken. Han gillar i stort sett bara flickor och kvinnor, medan pojkar och män inte är så accepterade av honom. Fast herr Pusselbit brukar charma in sig hos honom rätt så bra med lite godbitar nu och då... har hört att honpapegojor inte gillar flickor/kvinnor och att hanpapegojor inte gillar pojkar/män, så det kan ju stämma.

Nu ska jag börja fundera på middagen, herr och dotter Pusselbit kommer hem om någon timma och då kan det vara skönt att få något i magen.
Inga kommentarer: