onsdag, augusti 15, 2012

En stilla natt...


Sitter här mol allena, de andra sover och snarkar högt och ljudligt. Det går inte att komma ifrån att sena nätter är min tid, även om jag försöker att bli av med den ovanan. Då kan man filosofera, tänka på vad som varit, vad som händer just nu och vad man tror ska hända om livet någorlunda följer det som man planerat. Även om livet ofta går sin egen väg, är det aldrig fel med att försöka planera hur man ska leva det...

På eftermiddagsturen med boxer Pusselbit plockade jag nypon (de växer överallt längs vår promenadväg) och när jag kom hem delade jag på dem, gröpte ur kärnorna, hackade det som var kvar och kokade upp det i en kastrull för att dricka det som te. Måste erkänna att hur nyttigt det än är, så är det inte riktigt min favorit. Det var rätt så smaklöst och jag kanske gjorde något fel när jag gjorde i ordning det.

Däremot har jag köpt hem ingefära, skalat allt med potatisskalare och frusit in det i frysen. Det ska hålla åtminstone i 3 månader då. Varje kväll tar jag fram den, hackar lite av den och häller varmt vatten på och sedan blandar jag i lite honung. För mig är smaken gudomligt gott!

Nu funderar jag på att blanda i lite nypon i det hela, för enligt min mening blev det inte så mycket smak av nyponen. Hur det än är så är nypon väldigt nyttigt och går denna blandning ihop, tänk vilken dunderkur det blir =)

Inga kommentarer: