tisdag, augusti 14, 2012

Matekonomi


Både jag och herr Pusselbit har ett coop MedMera kort. Vi betalar inget med dem, men vi drar dem i kassan för att få rabatt vid inköp av olika varor, samt för att också få återbäring på korten. Det är bara maken som kan använda och betala med medlemsåterbäringen på kortet.

Förutom Coop, kan man få återbäring om man handlar på expert, Kronans droghandel, akademiska bokhandeln, apollo, Hertz, Swebus eller bokus.com.

Nu brukar vi i stort sett bara handla prisnedsatta varor på coop, annars blir det en hel del inköp på lidl och Willys och ibland på ICA. Vi brukar varje vecka gå igenom reklamen från dessa affärer och planera inköpen efter de nedsatta priser vi hittar. Våra mediciner och apoteksprodukter inhandlar vi på Kronans droghandel.

Hittills har vi 104 sek insatt på makens kort som medlemsåterbäring 2012. Det kanske inte är så mycket pengar, men det är ca 15 liter mjölk...

Förra veckan kunde man köpa bordsmargarin Lätta 600 g för 10 sek styck på coop. Jag brukar ju köpa en del och frysa in när det är billigt och sedan ta fram allt eftersom. Denna vecka kan man köpa 2 baconpaket för 10 sek. Man kunde köpa 1kg paprika på Lidl för ca 14 kronor förra veckan och något billigare bröd.

I början av juni köpte vi ca 7 kg ost för ca 35 sek/kg. (Gouda och edamer). Ståendes i kylen skulle den hålla till i december. Här om dagen började vi på den sista osten, som är ca 2 kg. och jag räknar med att den kommer att räcka in i september. Vi har mycket ost som brödpålägg, till olika gratänger, gör en del hemmagjorda pizzor osv.

Mjöl, socker, havregryn, müsli, jordnötter, knäckebröd, pasta, jäst och ägg brukar oftast vara billigast på Lidl. Mitt schampoo och balsam, VO5, brukar ha det billigaste literpriset på Willys och de har också de billigaste hundbajspåsarna. Här där vi bor, brukar ICA ha det billigaste toapapperet... och den billigaste hundmaten till boxer Pusselbit. Resten köper vi på extrapris från olika affärer och fryser in eller lagrar i vår kökssoffa.

Vi hade en hel del gäster under sommaren och i och med att vi lagrat upp en hel del, kunde vi äta gott hela tiden, samt ha trevliga grillfester. De odlade örterna från trädgårdstäppan gjorde salladen extra god.
Fast i morgon blir det ärtsoppa och om man gör den själv från grunden kostar den ca 2-3 sek/portion...

1 kommentar:

Nillas Trädgård sa...

Det går att spara en hel del om man bara vill. Jag har hittills varit lite för lat med att gå igenom reklambladen, men efter att ha läst ditt inlägg så undrar jag egentligen varför? Vill jag inte spara? Jovisst vill jag det, men vi åker till samma ica affär som vi alltid gör och handlar allt där för att vi hittar och det är bekvämt. Jag borde nog tänkta lite mer.
Tack för att du fick mig att tänka efter och ha en fin dag!