fredag, november 25, 2011

Snart advent


Det är mulet och otroligt blåsigt ute och det var verkligen härligt att komma in igen efter boxer Pusselbits förmiddagspromenad. Son Pusselbit är hemma idag igen och sover skönt i sin säng och dotter Pusselbit var med mig och boxer Pusselbit ute på promenaden. Herr Pusselbit är på jobbet idag för första gången denna vecka, men hans förkylning är fortfarande inte helt bra och han har sin rethosta och snuva med sig.

Det var något som dök upp, vilket gjorde att mina föräldrar kommer imorgon i stället och samtidigt tar de med sig deras underbara blåpannade Amazonpapegoja, Abbe. Han är en av mina favoriter och det ska bli så roligt att få träffa honom igen... undrar hur boxer Pusselbit kommer att ta det? Och var ska vi ställa den stora buren?

När dagens tenta började, sov jag min skönhetssömn i min säng. Det var ett bra beslut att inte åka dit och göra den, för idag är migränen borta efter min långa vila och jag kan göra en hel del innan första advent. (Tentan kommer att göras efter Nyår i stället). Det ska bli lite extra storstäd innan julpyntandet, för om man går efter vädret så känns det inte som om julen snart är här, därför får jag sköta julstämningen här inne i stället.

Jag har väl aldrig förr varit med om att stockrosorna, ringblommorna och smultronen blommat vid första advent, men någon gång ska tydligen var den första.

Den här veckan har vi inte brytt oss om att baka eget bröd, då Willys sålt bland annat Skogaholmslimpa för 10 sek/styck. Synd att vi inte har en större frys, för vår frys får inte in så mycket mera... men fler limpor ska inköpas nu under helgen. Lösgodiset är billigt på Coop och jag funderar på att köpa lite speciellt utvalda bitar och skicka vidare i julklapp till mina systrar med familjer i Amerikat, sådant godis som är typiskt svenskt och inte går att få tag på där. Eller så skickar jag inget alls (paket över Atlanten är rätt så dyrt), utan sätter in pengar på deras konton så att de får köpa vad de vill själva i julklapp... Fast paket från Sverige innan jul med lite av varje i är mera roligt och spännande och definitivt billigare än om man skulle flyga över dit och hälsa på!

Nu är lunchteet urdrucket och det är dags att sätta igång med röjningen och sedan få lite adventkänsla. Önskar er alla en underbart härlig fredag!! =)

Inga kommentarer: