tisdag, november 08, 2011

Lite om att skriva...


När jag gick hem från la Stada efter att ha träffat min kompis M. i lördags, köpte jag första numret av tidningen "Skriva" som precis getts ut. Jag har nosat på den länge och funderat över om den var värd att köpas eller ej... bläddrat igenom den i olika affärer för att tjuvkika lite på innehållet... läst om den på olika ställen på internet... och i lördags på vägen hem bestämde jag mig alltså för att den var nog värd att köpas ändå...

På sidan 4 och 5 finns en sammanfattning över tidningens innehåll, bla: olika författarporträtt, att hitta sin bokidé, att lyckas med sin roman, att hitta motivationen, bloggskola och fråga skrivdoktorn.

Måste erkänna att jag gillar den. En del har beskyllt den för att vara alldeles för enkel, att man redan vet allt som skrivits i den, att den kanske inte riktigt går på djupet som den skulle kunna göra. Fast vad kan man begära av ett första nummer? Jag tror att det här är en tidning som kommer att ha många bra artiklar framöver, artiklar som inte kommer att kunna läsas någon annanstans. Dessutom får man nog tåla att det kommer att vara artiklar för både nybörjare och de som hängt med ett tag, för det måste ju finnas något matnyttigt för alla parter. Fast i början misstänker jag att det kommer att vara flest artiklar för nybörjaren än veteranen.

Om man vill skriva en roman på mindre än 100 dagar och kan engelska, är den här länken till dagliga råd på hur man gör det, mycket bra; How to write a novel in 100 days or less.

1 kommentar:

Ninja sa...

För det första måste man nog ha en bra idé, sedan måste man ha tid.
Jag märker det på mina egna inlägg, att de blir sämre när jag är trött tex....