måndag, mars 26, 2012

Lite av varje


Igår var jag och maken och såg SM-finalen i bandy och det var en upplevelse att stå på läktarna med ca 20000 andra. Eftersom jag är så kort (154 cm), var det ibland lite svårt att se allt som hände på isen, men jag lyckades ändå se det mesta. Kallt var det också, så när vi kom hem drack jag många muggar hett te för att få upp värmen igen och då hade vi ändå klätt oss varmt. Maken satt framför en varmluftsfläkt och värmde sig, samtidigt som han också drack te...  Hur som helst verkade herr Pusselbit gilla sin födelsedagspresent och det är ju det viktigaste! Som han sa efter ett tag på läktaren: "Även om man inte vet något alls om bandy och egentligen inte är så intresserad av sport över huvudtaget, så blir man engagerad efter att ha stått i den här stämningen ett tag..."

För ca 23 år sedan köpte vi en Miele-dammsugare. Här om året hittade herr Pusselbit en helt fungerande dammsugare där man slänger tekniska saker i vårt bostadsområde. För någon månad sedan gick Mielen sönder och slangen till den andra dammsugaren gick helt av. I helgen lyckades maken skarva ihop Miele-slangen med den andra dammsugaren, så nu har vi en hel dammsugare att använda och det är så skönt!

Mina föräldrar kom inte igår kväll, utan de kommer om några timmar i stället. Idag kommer det att bli älgköttgryta med potatis och morötter. (Vi har massor av potatis och morötter, eftersom de var så billiga för någon vecka sedan och vi har fått en del älgkött från mina föräldrar, då far jagar älg).

Jag har skrivit upp familjens tider under veckan på frysen, samt veckans matsedel. De senaste veckorna har jag inte gjort det och det har varit lite av kaos här hemma, men nu ska det bli ordning igen och man märkte att ungdomarna tyckte att det var skönt att matlistan kom upp, för då vet de vad som väntar. Son Pusselbit har varit lite orolig för att han inte ska hinna äta mat mellan lektionerna på tisdagarna nu när han börjar läsa Ma E på tisdagskvällar, men jag har lugnat honom med att maten ska vara färdig i tid så att han hinner äta riktig mat och slippa müsli. Han gillar müsli, men anser att det är något man bara äter till frukost...

Nu när förmiddagsteet är urdrucket, får jag väl börja använda den dammsugare som är hel. Ha en så härlig måndag! =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har en helt fantastisk man
Jag vet att han inte är perfekt
men det är så nära att det kanske
skrämmer honom!!!!
Svägerskan