fredag, mars 30, 2012

Äntligen helg!


Mina föräldrar åkte hem igår, vädret har blivit kallare och man pratar om snö till helgen. Det är tredje dagen med migrän, men den är på bortgång och det är så skönt.

Maken åkte hemifrån vid 03.00-tiden i natt till jobbet, för de skulle börja blåsa bort grus från parkeringar och det är lättare när inga bilar står parkerade. Fast det var ändå svårt, för det var minusgrader... men det positiva är att han kom hem vid 11.30 från jobbet mot 13.00 som han brukar. Så blir det när man börjar jobbet extra tidigt!

VM i konståkning har börjat och jag är som fastklistrad vid svtplay, eftersom de bara sänder sammandrag på tv:n.

Här om dagen gjorde jag färskost på filmjölk och det blev oerhört lyckat. Jag värmde på filmjölken till 40 grader, men det hann gå upp till ca 45 grader efter att jag tagit den av spisen. Sedan hällde jag över filmjölken i filter som jag stoppat i fyra olika rendiskade och avklippta mjölkpaket som stod i varsin liten bunke. Det var lidlpaket med avskruvade lock så att det kunde rinna ned i bunkarna. Ungefär hälften rann ur och hälften stannade kvar i filtren och det tog ca 2 timmar innan det var färdigt. När det var färdigt blandade jag i gräslök och vitlök och när resten av familjen smakade av det, tyckte de att det var gudomligt gott och att det ska göras ofta här hemma! =)

Inga kommentarer: