lördag, december 31, 2011

Ett Gott Nytt År!!


Det är ca 4 minusgrader och strålande solsken från klarblå himmel hos oss, men fortfarande helt utan snö och med gröna gräsmattor.

I kylen står en smörgåstårta jag gjorde igår, garneringen ska göras senare idag. Jag har gjort den på det jag har hemma, förutom bröden som jag köpte hem. Vi har ingen grädde, majonnäs eller creme fraiche, utan turkisk yoghurt, det passar oss allra bäst. Första lagret är riven gurka, yoghurt lite salt, vitlök och svartpeppar och småskurna köttbullebitar. Lite som tzatziki med köttbullar, men inte lika kryddat som det. Andra lagret är småskurna skinkbitar och riven ost utblandat i yoghurt. Som garnering ska jag ha ost, lite salladsblad, ägg, gurka, tomater, fyra småskurna  persikohalvor och småskurna skinkbitar. Jag använder mig utav vår julskinka del  2 som jag tog fram ur frysen nu till Nyår. (Den som jag köpte för 29.90kr/kg i november...)

Just nu är son Pusselbit ute på promenad med boxer Pusselbit och herr Pusselbit håller på att baka Vörtbröd. Senare ska jag baka lite goda kakor och eventuellt kommer det också att bli lite ischoklad. Herr Pusselbit äääälskar ischoklad, jag är mindre förtjust i det.

Dotter Pusselbit gav bort i julklapp till en kompis, att hon skulle baka pizza till henne om kompisen stod för ingredienserna. Kompisen och hennes syster kommer i eftermiddag och då står pizza på menyn. Eftersom kompisen med syster ursprungligen kommer ifrån USA, ser hon också fram emot att få smaka på min smörgåstårta. Det är ingen traditionell smörgåstårta, så vi får se vad hon tycker om det. Det kommer att vara familjen Pusselbit och tre andra ungdomar som firar in det nya året, det ska bli riktigt roligt!

Igår fick jag tidningen "Skriva" del två. Den var mycket läsvärd och jag har stora förhoppningar om den. Vi får se om det blir en bok skriven av mig någon gång, jag har en hel del idéer, men det gäller att få ned det snyggt på papper också. Antagligen är det hårt arbete och disciplin som krävs, så är det i det mesta som man ska göra.

Mitt Glöggte börjar nu gå mot sitt slut, liksom år 2011. Jag vill önska alla bloggläsare ett riktigt Gott Nytt År!! =)

2 kommentarer:

Siita sa...

Gott nytt år till fam Pusselbit. Kram

Artlover sa...

Passar på att tassa in här och önska dig ett gott nytt år också, med nya bestyr på sin agenda:-).