måndag, december 19, 2011

Inför julen...


I lördags kom svägerskans son och vi åt färsfyllda paprikor med ris och efteråt fikade vi med lussebullar och russinhavrekakor. När det var gjort satte vi igång med knäcken, rischokladen och nötkakorna. Svägerskans son gjorde knäcken och det var en fröjd att se en expert i farten och de blev mycket bra. Maken gjorde rischoklad och jag gjorde nötkakorna. Vi smakade naturligtvis på allt eftersom de blev till!

Igår hälsade jag på min vän M. På vägen dit fanns det en affär som sålde clementiner för 4.90 kr/kg och jag köpte 4 kg. (Man fick bara köpa 5 kg/person). Min vän fick russinhavrekakor, nötkakor och 2 kg clementiner av mig, jag fick en chilensk julkaka och chokladpraliner av henne. Vi åt god mat och hade trevligt tillsammans.

Idag har vi klätt granen. Den blev riktigt fin. Och i natt snöade det ca 3 cm snö och jag höll på med att tvätta makens arbetskläder till klockan 03.00. Vilken tur att jag är en nattmänniska och att kläderna var torra när han behövde dem vid 4.30 när han går upp på morgonen.
Det är svårt att få tvättid i tvättstugan, så man måste tvätta när man kan och då blir det oftast på nätterna. Min nästa tvättid är den 28 december och det är ju ett tag till dess, så det kanske blir en till tvätt på natten innan jul... Märkligt nog kan vi få tvättstugan för oss själva hela Nyårsafton om vi vill, för då verkar det inte vara någon annan som vill tvätta något! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill bara önska en riktigt God Jul till alla Pusselbitarna! Har alltid följt bloggen och tycker att ni är en underbar familj som kan klara upp tillvaron med så många problem. Önskar att jag kunde träffa er i verkligheten! Kram till er alla och speciellt till mamma Pusselbit, som är en fantastisk sammanhållare! Lycka till och ge inte upp!

Fru Pusselbit sa...

Jag önskar dig "Anonym" en riktigt God Jul också! =)