söndag, december 25, 2011

En slappardag


Man kan väl säga att vi tog det rätt så lugnt innan Kalle Anka på tv på Julafton. All julmat var färdig och någorlunda varm så att vi kunde äta den efteråt och det blev mycket rester så att vi kan äta minst i dagarna tre... Efter julmaten, fick boxer Pusselbit en längre promenad med herr Pusselbit och vi andra förberedde Ris a la Malta och dukade fram knäcken, rischokladen, den chilenska julkakan, nötkakor, russin- och havrekakor och våra sista lussekatter. När boxer Pusselbit och maken kom in igen, började julklappsutdelningen.

Dotter Pusselbit fick en gul skatehjälm som hon också kan ha som cykelhjälm, en stor temugg, en aladdinask, en varmvattenflaska, ett par extra varma strumpor och en bok av Fontaines "Fabler".

Son Pusselbit fick en blå cykelhjälm, en aladdinask, en specialflaska med julmust (han gillar julmust väldigt mycket), spelhörlurar som han kan ha när han sitter vid datorn och en tunn bok med olika gåtor och tankenötter.

Herr Pusselbit fick en ny plånbok (den gamla var alldeles utsliten och trasig), en aladdinask, Illustrerad Vetenskap - Människan i rymden och boken "1984" av George Orwell.

Jag själv fick dvd:n "Stolthet och fördom" (den äldre och långa versionen), en aladdinask, en extern hårddisk (var julklappen från Hong Kong), tidningen "Att skriva" nr. 2 (som skall inköpas den 28 december då den landar i butikerna) och ett "gummiband" för träning.

Hela familjen fick ett "frisörskynke" som vi ska ha när vi klipper varandras hår här hemma och två svarta mirakeltrasor vi ska ha vid städning. Och boxer Pusselbit fick ett stort ben som han låg och tuggade en hel del på under resten av kvällen.

Efter julklappsutdelningen såg vi på en äventyrsfilm som gick på tv och efter det såg vi på en dvd som dotter Pusselbit köpte här om veckan, "Jakten på lycka" med Will Smith. En mycket bra och sevärd film och som varmt rekommenderas. Det som gör filmen extra bra är att den är baserad på en verklig händelse.

Efter det var det verkligen dags att sova... i vilket fall som helst kom jag inte i säng förrän vid 02.30 och då förstår ni att min sovmorgon blev lång. ;)

Idag tar vi det lugnt, äter rester och bara "är"...

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad ni verkar ha haft det mysigt
lugnt och skönt och god mat, flera
klappar. Undrar om ni någonsin vill
ge er ut och åka "hundra" mil för
att fira jul med släktingar någon
mer gång. Jag är glad att ni mått
bra!!!
Svägerskan med familj.