fredag, december 09, 2011

En sjuk son Pusselbit


Efter migränen kom en väldigt jobbig förkylning, men jag slapp i alla fall ha feber. Son Pusselbit däckade idag och kom aldrig iväg till kemiprovet, han låg hemma med förkylning, världens huvudvärk, illamående och nu feber. Han har inte ens ätit så mycket under dagen som han brukar, bara lite, lite... och för någon timma sedan tog han in en tablett mot värken och febern, vilket han bara gör när han är riktigt sjuk.

I kväll gick jag med i Svenska Migränförbundet och Riksförbundet Attention. Det var på tiden! Först trodde jag att son Pusselbit låg i migrän och att den var extra svår den här gången. När jag nämnde det för en person som jag pratade med, tyckte den personen att även om man har migrän ska man väl kunna gå och göra ett prov. Hur skulle det vara om man var hemma varje gång man har migrän, det går ju inte! Jag förstod att den personen tyckte att vi inte direkt var några vikingar, utan små veklingar om vi stannade hemma från något om vi hade migrän... men är det ett rejält migränanfall är det mycket svårt att ta sig någonstans, även om man tar in migränmedicin. Jag måste erkänna att jag gick med i dessa förbund i rena ilskan, men det är ändå inte något impulsivt från min sida, jag har tänkt göra det länge och det här var knuffen jag behövde...

Just nu arbetar Migränförbundet med att regering och sjukvårdshuvudmän i Sverige ska erkänna Migrän som en kronisk, begränsande och en handikappande funktionsnedsättning. Det står jag bakom helt och fullt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Två frågor, vem var den människan
som sa något så dumt.
Har denna någon själv migrän????
Usch nu blev jag uppretad och det
är inte bra så här på morgonen!
Svägerskan

Anonym sa...

Typisk kommentar från nån som inte provat att ha migrän !
Ha ett prov o migrän går inte ...inget funkar när man "ligger där"
o mår skitdåligt !

Eva

Joanna sa...

Hej jag heter Joanna och är 23 år och när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtar om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelde för hur det är att leva med Aspergers syndrom och att alla är lika värda trots bakgrund:)
Så besök gärna min blogg:) kram
och du kanske till och med vill göra ett bloglovin byte med mig?:)