söndag, januari 01, 2012

Att bara vara


Jag började år 2012 med att ta en lååång sovmorgon. Det blev en sen natt innan jag lade mig, vi var ju tvungna att vänta tills de flesta smällare hade använts och det tystnat någorlunda utomhus innan vi kunde ta den sena kvällspromenaden med boxer Pusselbit. Självaste eftermiddags/kvällspromenaden togs vid 18.00 och då gick herr, son och fru Pusselbit ut tillsammans, för att vi skulle vara en lite större "flock" och att boxer Pusselbit på det viset skulle känna sig lite säkrare. Det hjälpte, han höll sig mycket nära oss och svansen var långt ned, men han drog inte hemåt hela tiden som han gjort på tidigare promenader. Vi såg inte en enda hund på den promenaden, vanligtvis brukar många fler vara ute med sina hundar vid den tiden. Dotter Pusselbit var i köket med kompisar och gjorde pizzor, vilka blev underbart goda.

Igår var det klart och ca 8 minusgrader vid 01.00-tiden på natten. Idag är det mulet och ca en minusgrad. Frosten ligger vit på marken och det finns isbelagda vattenpölar, men snön lyser fortfarande med sin frånvaro.

Om ca 14 dagar börjar mina första tentor. Det blir en hel del läsning framöver. Son Pusselbit börjar vid den tiden också att läsa på komvux igen och vi får väl börja leta efter de böcker han behöver, så att han kan få dem billigare. Nu ska han läsa in biologi B, kemi B och Matematik D och höra med sin lärare om han kan få fortsätta på svenska B, för att ta det han missade förra terminen. Jag rådde honom att nämna för sin lärare att han har dyslexi, då kanske läraren förstår varför det varit tufft. Vi får väl se vad son Pusselbit väljer att göra... men klarar han dessa ämnen har han sin gymnasiekompetens och kan senare söka vidare. Till vad vet jag ännu inte, men han har nog sina funderingar som han inte talar om för oss andra.

Denna dag kommer att bli en mycket lugn och fridfull dag, åtminstone är det tänkt så. Smörgåstårtan som gjordes igår finns fortfarande kvar och passar bra att ätas av och vi har också nybakade Vörtbröd.

Jag önskar er alla en underbar och härlig första dag på år 2012! =)

Inga kommentarer: