onsdag, januari 04, 2012

Emil, datorer och matkonto


På västkusten har Emil härjat runt, men hos mina föräldrar står träden fortfarande kvar och elen har ännu inte försvunnit. Hos oss är det mulet och droppar som faller, men inte särskilt mycket blåst.

Dotter Pusselbit och hennes kompis har precis gett sig iväg in till la stada för att träffa andra likasinnade och förbereda en cosplay. Hoppas att det flyter på för dem.

De senaste månaderna har dotter Pusselbit köpt sig en datordel lite då och då, så nu kan hon börja sätta ihop sin egen stationära dator. Datordelarna har inhandlats av bekanta, folk på blocket, tradera och i vissa fall i någon databutik. Hon ser mycket fram emot att få en ny och bättre dator, men det innebär också att vi måste möblera om lite i hennes och son Pusselbits rum. Det skrivbord som son Pusselbit har, ska dotter Pusselbit få och den skrivbordsbokhylla som dotter Pusselbit har, ska in i son Pusselbits rum.

Ihopplockandet av datorn är ett far- och dotterprojekt och båda ser fram emot detta med mycket stor förväntan. Antagligen kommer allt att ske i helgen som kommer och under tiden ligger alla delarna väl förpackade i olika lådor på en sida av kökssoffan i köket, eftersom köksbordet kommer att användas när de sätter ihop datorn. Vi har inget annat bra ställe för dem att vara på, men det gör inget.

Igår hittade jag fynd på Coop Extra. Bacon med kort datum för 5 kr/pkt, juledamerost för 19.90 kr/kg, ekologiska ägg med kort datum 25kr/20äggsförpackning. Det fanns också kokt julskinka för 29.90, men det köpte jag inte. Denna månad blir intressant, när alla räkningar var betalda så fanns det bara 500 kr kvar, så vi måste hålla i dem eftersom det är våra matpengar. Det positiva är att nu är månadens ost och ägg inköpta och två bordsmargarin. Det kommer att behövas två bordsmargarin till innan månadens slut och en massa mjölk, men det ska nog gå. Vi har en hel del potatis kvar, lite pasta och massor av ris och en stor och en liten frys fulla med kött och lite grönsaker och i skafferiet har vi en del bönor och linser, så vi kommer inte att svälta. Mjöl till brödbak kanske vi måste köpa mera av, men jag tror att det kommer att räcka. Det går åt ca 2 kg mjöl för varje brödbak som ger 3 limpor och som räcker i 4-5 dagar, 3 dagar om brödet är extra gott... maken har ju både mat och bröd med sig till jobbet för sin frukost och lunch där.

Nu ska son Pusselbit ta lunchpromenaden med boxer Pusselbit och jag ska röja på diskbänken och senare studera lite. En tenta dyker snart upp igen...


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad i all sin dar föreställer
bilden??
Ett tips, baka bröd som är torrt
från början och väldigt smaklöst!!
Varar längre.
Svägerskan

Artlover sa...

Du kan känna dig rik. Själv har jag bara ca 300kr kvar på kontot. Det gick åt mycket pengar under julen. Jag måste finna ett nytt jobb så jag kommer upp i heltid så jag klarar mig bättre.
Gott nytt på dig förresten:-)

Fru Pusselbit sa...

till Svägerskan: Det är en bild på löv i en vattenpöl... ;)

till Artlover: Gott Nytt År på dig också och jag hoppas att du hittar ett bättre betalt arbete. Det är inte roligt att ha ont om pengar...